Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Η Ν.Δ κατηγορεί τα ΜΜΕ για… “κραυγαλέα μεροληψία”

Ο εκπρόσωπος τυπου της ΝΔ Ι.Μιχελακης. EUROKINISSI
Για ελλιπή προβολή των “γαλάζιων” θέσεων καταγγέλλει τα ΜΜΕ η Νέα Δημοκρατία ενώ ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος μίλησε για “κραυγαλέα μεροληψία”!

Τα φιλοκυβερνητικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης «ενοχοποιεί» και στοχοποιεί η Νέα Δημοκρατία, καταγγέλλοντας τα για ελλιπή προβολή των «γαλάζιων» θέσεων. Η αξιωματική αντιπολίτευση ουσιαστικά επιρρίπτει ευθύνες για τη χαμηλή απήχηση των θέσεων του κόμματος στους πολίτες στα ΜΜΕ, τα οποία κατ’ αυτήν, είτε αποσιωπούν, είτε παραποιούν το μήνυμα της Ν. Δ., αλλά ακόμα και δηλώσεις του Αντ. Σαμαρά.
 
Σύμφωνα με το “Βήμα”, η Ν. Δ. καταφεύγει στην τακτική της επίθεσης στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ και ουσιαστικά ανοίγει μέτωπο μαζί τους, όπως είχε γίνει και επί κυβερνήσεων του Κ. Καραμανλή. Βασικός στόχος είναι να αποτρέψει οποιαδήποτε σκληρή κριτική και προσπάθεια ακύρωσης από τα ΜΜΕ συγκεκριμένων θέσεων της Ν. Δ. σε μεγάλα θέματα, αλλά και για να εξασφαλισθεί καλύτερη προβολή.
 
Επί των ημερών της νέας ηγεσίας, της νέας Νέας Δημοκρατίας, ο εκπρόσωπος του κόμματος, Ι. Μιχελάκης αιφνιδίασε τους πάντες, κατηγορώντας τα ΜΜΕ, τα οποία όμως δεν κατονόμασε, για ελλιπή προβολή και παρουσίαση των θέσεων του κόμματος.
 
Το πρόβλημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εντοπίζεται από την ηγετική ομάδα στα Μ. Μ. Ε., τα οποία όπως καταγγέλλει η Ν. Δ., είτε αλλοιώνουν, είτε αποσιωπούν τις πραγματικές θέσεις του κόμματος, «με αποτέλεσμα να μην περνάει το μήνυμά του στην κοινή γνώμη».
 
 
Για «εχθρικό μιντιακό περιβάλλον» μίλησε ο κ. Μιχελάκης και αυτή είναι η γραμμή που έχει περάσει σε βουλευτές και στελέχη, με το επιχείρημα, ότι υπάρχει κραυγαλέα μεροληψία υπέρ της κυβέρνησης.
 
«Βγάζει μάτι. Η αδικία σε βάρος της Ν. Δ. είναι προκλητική. Το φαινόμενο ενός βολικού για την κυβέρνηση και εχθρικού για τη Ν. Δ. μιντιακού περιβάλλοντος είναι κοινά αντιληπτό, το αντιλαμβάνονται όλοι» ανέφερε χαρακτηριστικά, δίνοντας με αυτό τον τρόπο το σύνθημα σε βουλευτές να κινηθούν στο ίδιο πλαίσιο.
 
Μάλιστα, ο κ. Μιχελάκης αναφέρθηκε στην πρόσφατη στάση της δημόσιας τηλεόρασης και την απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ να μην μεταδοθεί – όπως είπε – σε κεντρικό δελτίο η ομιλία του κ. Σαμαρά στην Κ. Ο. με το επιχείρημα, μεταξύ άλλων, ότι ο χρόνος ήταν περιορισμένος λόγω αθλητικής μετάδοσης.
 
Παράλληλα στο επικοινωνιακό επιτελείο της Ν. Δ. υποστηρίζουν ότι θέματα, γεγονότα. επεισόδια που θίγουν την κυβέρνηση εξαφανίζονται από τα δελτία ειδήσεων, την ίδια χρονική στιγμή που καίριας – κατά την αξιωματική αντιπολίτευση – σημασίας δηλώσεις «γαλάζιων» τομεαρχών, δεν προβάλλονται καθόλου.
 
Τα αναλυτικά στοιχεία, από τα οποία προκύπτει, κατά τη Ν. Δ., η μεροληπτική στάση των ΜΜΕ, αναμένεται να παρουσιάσει την προσεχή Δευτέρα, ο κ. Μιχελάκης.
 
«Θα είμαι σε θέση τη Δευτέρα να σας δώσω αναλυτικά στοιχεία, που αποδεικνύουν, ότι όλα όσα καταγγέλλουμε δεν είναι σχήματα λόγου και λέξεις του αέρα» ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ν. Δ. που θα παρουσιάσει στοιχεία από το Ε. Σ. Ρ.
 
Η Ν. Δ. αρνείται ότι ουσιαστικά επαναλαμβάνει τον…Μπαϊρακτάρη ΙΙ και ο κ. Μιχελάκης δεν το δέχθηκε όταν ρωτήθηκε, λέγοντας: «Το θέμα του Μπαϊρακτάρη ΙΙ δεν το αντιλαμβάνομαι και δεν το δέχομαι, με την έννοια ότι εγώ δεν βγαίνω να καταγγείλω, δεν ξέρω τι. Γιατί ο Μπαϊρακτάρης είναι συνδεδεμένος με συγκεκριμένα πράγματα…Δεν υπονοώ τίποτα. Υπάρχει αδικία. Δεν θα μπω σε σεναριολογία και συνωμοσιολογία».
 
Με… παλαιά συνταγή
 
Η σημερινή ηγετική ομάδα της Ν. Δ. επιλέγει να επιστρατεύσει μια παλαιότερη στρατηγική, που ακολούθησε ο κ. Θ. Ρουσόπουλος ως υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, όταν το κόμμα ήταν στην κυβέρνηση, επί πρωθυπουργίας του κ. Καραμανλή.
 
Τότε, λόγω του πολύ κακού επικοινωνιακού περιβάλλοντος για την κυβέρνηση Καραμανλή, η Ν. Δ. αποφάσισε να ακολουθήσει τον δρόμο των καταγγελιών και ηγετικά στελέχη του κόμματος επέρριπταν το σύνολο των ευθυνών για την κακή εικόνα στα ΜΜΕ.
 
Τη σκυτάλη από τον κ. Ρουσόπουλο, είχε πάρει ο τότε γραμματέας της Ν. Δ. κ. Ευ. Μεϊμαράκης και ο τότε γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού, κ. Ν. Καραχάλιος, κατήγγειλε (χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία) για υποτέλεια δημοσιογράφους.
 
 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε