weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Η ΝΔ “ξεψαχνίζει” το πόθεν έσχες του Καρατζαφέρη

Η ΝΔ “ξεψαχνίζει” το πόθεν έσχες του Καρατζαφέρη | Newsit.gr
EUROKINISSI
Το πόθεν έσχες του Γιώργου Καρατζαφέρη βάζει τώρα στο στόχαστρο η Ν.Δ.,επιδιώκοντας όχι µόνον να στηρίξει τον Ευάγγελο Μεϊµαράκη, αλλά και να διευρύνει ακόµη περισσότερο το χάσµα που άνοιξε ανάµεσα στους ενοίκους της γαλάζιας πολυκατοικίας µε αφορµή την άγρια διαµάχη του πρώην υπουργού Αµυνας µε τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα”, στο επιτελείο της Λεωφόρου Συγγρού θεωρούν ότι η κόντρα για τα υποβρύχια και η πρωτοφανής ανταλλαγή πυρών µεταξύ Καρατζαφέρη και Μεϊµαράκη µπορεί να ενισχύσει τον σχεδιασµό της Ν.Δ. για συρρίκνωση του ΛΑΟΣ. Προς την κατεύθυνση αυτή, υψηλόβαθµες κοµµατικές πηγές υποστηρίζουν ότι ελέγχονται περιουσιακά στοιχεία του κ. Καρατζαφέρη –«που αποκτήθηκαν τα τελευταία χρόνια, εντός και εκτός συνόρων», όπως έλεγαν µε νόηµα – προκειµένου να χρησιµοποιηθούν σε µια κλιµάκωση του πολέµου.
 
Το γαλάζιο επιτελείο παρέχει απόλυτη στήριξη στον κ. Μεϊµαράκη, εκτιµώντας ότι θα αποδειχθεί στρατηγικό λάθος από την πλευρά του κ. Καρατζαφέρη να στοχοποιήσει για ζητήµατα πολιτική ηθικής ένα στέλεχος πρώτης γραµµής µε ανεπίληπτη διαδροµή και ισχυρές προσβάσεις στον πυρήνα των συντηρητικών ψηφοφόρων – από τον οποίο αντλεί, κατά βάση,ψήφους και ο ΛΑΟΣ.

Με αυτό το σκεπτικό, η Ν.Δ. εµφανίζεται έτοιµη να κάνει «σηµαία» τις καταγγελίες και τους υπαινιγµούς που διατύπωσε ο πρώην υπουργός περί διαπλοκής του κ. Καρατζαφέρη µε επιχειρηµατικά συµφέροντα. Το στίγµα αυτό, άλλωστε, εξέπεµψε και ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης, κάνοντας λόγο για «πρεµούρα» από τον κ. Καρατζαφέρη, όχι γενικά για τους εξοπλισµούς, αλλά ειδικά για τα υποβρύχια, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

 
Από την πλευρά του ο κ. Καρατζαφέρης προαναγγέλλει αγωγές κατά του κ. Μεϊµαράκη, ενώ συνεργάτες του αναφέρουν ότι ο ΛΑΟΣ είναι έτοιµος για κλιµάκωση του πολέµου και αφήνουν υπαινιγµούς για «µυστικά ταξίδια» από επιτελείς του «Πενταγώνου» σε κρίσιµους ευρωπαϊκούς σταθµούς για την αγορά των υποβρυχίων, κατά την περίοδο της υπουργίας Μεϊµαράκη. Με στόχο να καταγγελθεί η «συκοφαντική επίθεση» της Ν.Δ., µάλιστα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εµφανίζεται να δέχεται εισηγήσεις και για αντι-συγκέντρωση του κόµµατος στο Ζάππειο, την ώρα που ο Αντώνης Σαµαράς θα παρουσιάζει την αναθεωρηµένη οικονοµική πρόταση της αξιωµατικής αντιπολίτευσης.
 
Πάντως, η ένταση της προσωπικής διαµάχης Καρατζαφέρη – Μεϊµαράκη και η οξύτητα των χαρακτηρισµών που αντάλλαξαν και οι δύο αιφνιδίασε πολλούς στον ευρύτερο χώρο της Κεντροδεξιάς, καθώς εκτιµάται ότι αποτελεί πλέον ένα εµπόδιο που κάνει ακόµη πιο δύσκολη µια µελλοντική προσέγγιση των δύο ενοίκων της γαλάζιας πολυκατοικίας. Επί τρεις ηµέρες, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και ο πρώην υπουργός µονοµαχούσαν σε ραδιοφωνικούς σταθµούς και τηλεοπτικά παράθυρα, ενώ έχουν αναγάγει πλέον την επικράτησή τους σε «προσωπικό ζήτηµα τιµής».
 
Ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε «µπροστάντζα» τον κ. Μεϊµαράκη, επιχειρώντας να δηµιουργήσει σκιές για τη διαχείριση του δηµοσίου χρήµατος επί υπουργίας του,ενώ ο κ. Μεϊµαράκης αντέδρασε, αποκαλώντας «νονό» τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ. Ο πρώην υπουργός, µιλώντας στα«ΝΕΑ», δηλώνει έτοιµος να ζητήσει την άρση της βουλευτικής ασυλίας του για να αντιµετωπίσει στη Δικιαοσύνη τον κ. Καρατζαφέρη, ενώ κάνει λόγο για «επίθεση µε τόνους λάσπης από πολιτικούς αρχηγούς που λειτουργούν στο πεδίο του υποκόσµου».
 
Αγωγές κατά του πρώην υπουργού προαναγγέλλει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και ετοιµάζεται για πόλεµο
 
Κομβικό σημείο της αντιπαράθεσης Καρατζαφέρη – Μεϊµαράκη είναι η επίσκεψη του αρχηγού του ΛΑΟΣ στο «Πεντάγωνο», στις 5 Νοεµβρίου 2007, προκειµένου να ενηµερωθεί για την πορεία των εξοπλιστικών προγραµµάτων. Ο κ. Μεϊµαράκης αναφέρει ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τον επισκέφθηκε χωρίς συνοδεία και, εµµέσως πλην σαφώς, υποστηρίζει ότι του άσκησε πίεση για να προχωρήσει η παραλαβή των επίµαχων γερµανικών υποβρυχίων.
 
Με τη δική του αντίδραση, εξάλλου, συνέδεσε κι ένα µπαράζ ερωτήσεων που δέχθηκε στη συνέχεια στη Βουλή από την πλευρά των βουλευτών του ΛΑΟΣ. Ο κ. Καρατζαφέρης παραδέχεται ότι πήγε ασυνόδευτος στο υπουργείο Εθνικής Αµυνας, αλλά τονίζει ότι η επίσκεψη είχε δηµοσιοποιηθεί, ενώ προσθέτει ότι κατά τη συνάντηση µε τον κ. Μεϊµαράκη ήταν παρόντα και αρκετά επιτελικά στελέχη του «Πενταγώνου».

Παράλληλα, εγκαλεί τον πρώην υπουργό γιατί σιώπησε επί τέσσερα χρόνια, εάν πράγµατι είχε δεχθεί πιέσεις για τα υποβρύχια. Συνεργάτες του κ. Μεϊµαράκη, ωστόσο, προαναγγέλλοντας κι ένα από τα επόµενα κεφάλαια της σκληρής διαµάχης, αφήνουν να εννοηθεί ότι ορισµένες από τις ερωτήσεις που υπέβαλαν βουλευτές του ΛΑΟΣ αποτελούν πιστά αντίγραφα των επιστολών που είχαν ήδη αποστείλει στο ΥΕΘΑ κάποιες από τις εµπλεκόµενες εταιρείες.

 

#TAGS MM