Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Η νέα υπουργός Τουρισμού

Η νέα υπουργός Τουρισμού

Η Όλγα Κεφαλογιάννη είναι και η μοναδική γυναίκα υπουργός της νέα κυβέρνησης και μάλιστα είναι και η πιο νέα υπουργός. Άλλη μια γυναίκα υπάρχει στην κυβέρνηση ως υφυπουργός υγείας. 

Η Όλγα Κεφαλογιάννη γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε και ζει.

Είναι δικηγόρος Αθηνών, με σπουδές στα νομικά και τις διεθνείς σχέσεις.
Το 1997 αποκτά το πτυχίο της από τη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το 1998 αποφοιτά από το King’s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου αποκτώντας το μεταπτυχιακό της δίπλωμα LL.M. (Master of Laws) στον τομέα του Εμπορικού Δικαίου και του Δικαίου Επιχειρήσεων.
Ο δεύτερος μεταπτυχιακός τίτλος της απονέμεται το 2006 από το Fletcher School of Law and Diplomacy του Tufts University, Βοστώνη, Η.Π.Α. στις Διεθνείς Σχέσεις. Από το 1998, έχει εργαστεί ως δικηγόρος σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία της Αθήνας και της Νέας Υόρκης και στη Νομική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις Βρυξέλλες. Σημαντικό σταθμό στην καριέρα της, θα αποτελέσει η θέση της Ειδικής Συνεργάτιδας του Πρωθυπουργού σε νομικά θέματα, από το Μάιο του 2004 έως το Σεπτέμβριο του 2006. Σήμερα είναι εταίρος σε δικηγορική εταιρεία στην Αθήνα.

Έχει εκδώσει το βιβλίο «Ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κυπριακό Ζήτημα» στις εκδόσεις «Λιβάνη».

Εξελέγη βουλευτής Ρεθύμνης με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2007 και του 2009.
Διατέλεσε Γραμματέας της Βουλής, Γραμματέας στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (2007-2009).
Σήμερα είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος.

Από τον Δεκέμβριο του 2009 είναι υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας.
Είναι παντρεμένη με τον Μάνο Πενθερουδάκη

Αυτή είναι η νεα κυβέρνηση – Όλα τα ονόματα του νέου υπουργικού συμβουλίου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε