Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

“Η πολιτική αστάθεια κοστίζει στον τουρισμό 50.000 κρατήσεις καθημερινά”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Κώδωνα κινδύνου κρούει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων, που συναντήθηκε με τον Ευ. Βενιζέλο. “Πρέπει να βρούμε τρόπους πριν και μετά τις εκλογές για να προστατεύσουμε με τουριστική επωνυμία της χώρας” είπε στο προεδρείο του ΣΕΤΕ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

“Καθημερινά χάνονται 50.000 κρατήσεις σε σχέση με πέρυσι, λόγω της πολιτικής αστάθειας στη χώρα” είπε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρ. Ανδρεάδης που συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Ανδρεάδης κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς να συμβάλλουν ωστε μετά τις εκλογές να σχηματιστεί σταθερή κυβέρνηση προσανατολισμένη στην παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Ο Βενιζέλος απο την πλευρά του σημείωσε την ανάγκη να επαναπροσδιοριστεί η διεθνή επωνυμία της χώρας σε όλα τα επίπεδα, σημειώνοντας οτι το ΠΑΣΟΚ αγωνίζεται να διαμορφώσει προϋποθέσεις πολιτικής και κοινωνικής σταθερότητας.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συμπλήρωσε οτι “πρέπει να βρούμε τρόπους πριν και μετά τις εκλογές για να διασώσουμε τις επιδόσεις της φετινής τουριστικής περιόδου”. “Ο τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της ύφεσης και την ανεργίας” πρόσθεσε.

Ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε και με το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.Μετά τη συνάντηση ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε οτι η αυτοδιοίκηση έχει την υποδομή, τη δυνατότητα και την εμπειρία να συμβάλλει στην ολοκλήρωση για τη διαμόρφωση ενός εγγυημένου επίπεδου αξιοπρεπούς διαβίωσης. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στα ζητήματα κοινωνικής αλληλεγγύης, συνοχής και δικαιοσύνης και όπως είπε ήδη η αυτοδιοίκηση βοηθά τον πολίτη ώστε να μην είναι μόνος και αβοήθητος.

Επισήμανε επίσης ότι η αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλλει ακόμα περισσότερο στην αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση του ΣτΕ να ξεμπλοκαριστεί η πρόσληψη 45.000 ατόμων για κοινωφελή εργασία ενώ σε οικονομικό επίπεδο σημείωσε την ανάγκη μεγαλύτερης απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης ζήτησε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ η πολιτεία να εμπιστευθεί την τοπική αυτοδιοίκηση καθώς μπορεί να συμβάλλει σε κοινωνικό και αναπτυξιακό επίπεδο στο ξεπέρασμα της κρίσης και ανέφερε ότι από το 2009 μέχρι σήμερα οι πόροι της αυτοδιοίκησης έχουν μειωθεί κατά 50% γεγονός που αν συνέβαινε και στην υπόλοιπη δημόσια διοίκηση θα είχαμε προ πολλού πρωτογενή πλεονάσματα.

Διαβάστε

Η μεγάλη δημοσκόπηση του NewsIt για το θρίλερ της 17ης Ιουνίου – Σε δύο δημοσκοπήσεις πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ – Στην τρίτη απόλυτη ισοπαλία

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε