Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Η πρώτη αναφορά Παπανδρέου στους «Αγανακτισμένους»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Καθώς ο προπηλακισμός βουλευτών από μερίδα κόσμου προκαλεί ανησυχία στην κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός μίλησε, πρώτη φορά, για το κίνημα των «Αγανακτισμένων».

«Όσοι διαδηλώνουν, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε τόσες πλατείες ανά τον κόσμο, απευθύνονται σε εθνικά συστήματα Δημοκρατίας, τα οποία σήμερα είναι αδύναμα, πολύ πιο αδύναμα από ό, τι παλιά και αιχμάλωτα μιας παγκόσμιας εξουσίας», τόνισε ο πρωθυπουργός από το βήμα εκδήλωσης της Τράπεζας της Ελλάδος για την κλιματική αλλαγή.

Τόνισε την ανάγκη μιας δημοκρατικής και ενημερωμένης παγκόσμιας διακυβέρνησης, καθώς και ριζικής αναμόρφωσης της δημοκρατίας, σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο».

«Απαιτείται μια πιο δημοκρατική και ενημερωμένη διακυβέρνηση σε παγκόσμιο επίπεδο, που εγγυάται κανόνες, διαφάνεια όμως, και καταπολέμηση της αδικίας, αλλά και μια ανθρώπινη αξιοποίηση της τεράστιας οικονομικής και τεχνολογικής δύναμης που έχουμε στα χέρια μας, προστατεύοντας και το περιβάλλον.

Επίσης απαιτείται ριζική αναμόρφωση, και σε περιφερειακό, και σε εθνικό επίπεδο, του συστήματος δημοκρατικής διακυβέρνησης, που θα δίνει τη δυνατότητα στον ενημερωμένο πολίτη να δρα, να παίρνει πρωτοβουλίες και να αναλαμβάνει ευθύνες, μέσα σε ένα πλαίσιο κανόνων και αρχών δικαίου», πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός στάθηκε και στα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η νέα γενιά και τα οποία ξεπερνούν τα εθνικά σύνορα. «Οι νέοι συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο, μέσω του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης – του Facebook, του Twitter κ.λπ. – την κοινή τους μοίρα, τις κοινές τους ευαισθησίες», είπε, σημειώνοντας ότι αυτό τους κάνει και πιο ανήσυχους, γιατί η παγκοσμιότητα των προβλημάτων κάνει και το πρόβλημα πολύ πιο δύσκολο, για να λυθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Αγανακτισμένοι “θορύβησαν” τους βουλευτές

50.000 Αγανακτισμένοι πολιόρκησαν τους “300” – Φυγαδεύτηκαν απ’ την αστυνομία οι πολιτικοί – Δείτε τα βίντεο

Με τις κρεμάλες τους οι Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα

Ξαφνικά αγάπησαν όλοι τους Αγανακτισμένους

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε