Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Η πρώτη νύχτα στο VIP κελί για τον Άκη Τσοχατζόπουλο

Η πρώτη νύχτα στο VIP κελί για τον Άκη Τσοχατζόπουλο

Στο κελί της έκτης πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού διανυκτέρευσε για πρώτη φορά μετά την προφυλάκισή του ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Το κελί που πρόσφατα … φιλοξένησε μεταξύ άλλων και των και τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ, είναι αυτό στο οποίο κρατείται από χθες στις έντεκα και μισή το πρώην ο πρώην υπουργός.

Χωρίς ιδιαίτερα μέτρα ασφάλειας, ντυμένος στα μαύρα και αρκετά αμήχανος πέρασε την πόρτα των φυλακών Κορυδαλλού ο πρώην ισχυρός άνδρας που πλέον αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα ως “αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη νομιμοποίηση εσόδων που προέρχονται από το έγκλημα της κατ’ εξακολούθηση παθητικής δωροδοκίας”

Μετά τον Αστέριο Οικονομίδη που ήταν ο πρώτος απ’ την πεντάδα των κατηγορουμένων στην υπόθεση που κρίθηκε προφυλακιστέος την ίδια οδό ακολούθησαν τόσο ο Γιώργος Σαχπατζίδης , όσο και οι Νίκος Ζήγρας (εξάδελφος του Α. Τσοχατζόπουλου, δικαιούχος offshore εταιρείας) και Ευφροσύνη Λαμπροπούλου (λογίστρια, εκπρόσωπος στην Ελλάδα offshore εταιρειών που εμπλέκονται στην υπόθεση).

Αύριο θα απολογηθούν στον ανακριτή τόσο η σύζυγος όσο και η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ στον ανακριτή καλούνται να καταθέσουν άλλα πέντε άτομα.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος υπεραμύνθηκε τις επιλογές του. «Ό,τι έκανα το έκανα για το καλό της πατρίδας» φέρεται να είπε και επανέλαβε ότι δεν πήρε μόνος του τις αποφάσεις, αλλά είχε τη σύμφωνη γνώμη και του ΚΥΣΕΑ, ρίχοντας και πάλι ευθύνες στον τότε πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη και τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Παπανδρέου.

Οι απαντήσεις του όμως κρίθηκαν “μη ικανοποιητικές”. Και ο Άκης Τσοχατζόπουλος κρίθηκε ύποπτος φυγής και τέλεσης νέων αδικημάτων. Ρόλο στην απόφαση να προφυλακιστεί έπαιξε και η σοβαρότητα των αδικημάτων για τα οποία κατηγορείται.

Διαβάστε επίσης:
Πως είναι το VIP κελί του Κορυδαλλού που θα “φιλοξενήσει” τον Ακη

Υπερβολική η προφυλάκιση του Ακη λένε οι συνήγοροί του

Στη φυλ-ΑΚΗ ο Τσοχατζόπουλος – Χωρίς αυξημένα μέτρα ασφαλείας και χωρίς χειροπέδες πέρασε την πύλη του Κορυδαλλού

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε