Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Η στιγμή που… έφυγε το μνημόνιο από τα χέρια του Γ. Μαυρίκου

Η στιγμή που… έφυγε το μνημόνιο από τα χέρια του Γ. Μαυρίκου

Σκηνές ροκ; Σκηνές για γέλια ή για κλάματα; Σίγουρα εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου: βουλευτής πετάει το μνημόνιο των 700 σελίδων στον υπουργό…

Και δε συνέβη σε καμία «τριτοκοσμική» χώρα, αλλά στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης!

Απόγευμα Κυριακής και η συζήτηση στον Ολομέλεια για το νέο μνημόνιο βρίσκονται στο «κόκκινο». Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλάει και εξηγεί γιατί το νομοσχέδιο ήρθε στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Και τότε, στην αίθουσα γίνεται πανδαιμόνιο. Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Μαυρίκος έχει πετάξει ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ το μνημόνιο, έναν τόμο 700 σελίδες, προς την πλευρά του υπουργού Οικονομικών.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγόρησε το ΚΚΕ για τραμπουκισμό και εξευτελισμό της χώρας.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Μαυρίκος, εκτόξευσε προς το βήμα, όπου βρισκόταν ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, όταν τoν τόμο του Μνημονίου.

«Θα κάνει το γύρο του κόσμου η εικόνα του κ. Μαυρίκου και η πράξη του αυτή. Εξευτελίζετε τη χώρα. Την εκθέτετε σε κίνδυνο, την οδηγείτε στην καταστροφή», ήταν η έντονη απάντηση του κ. Βενιζέλου.

«Ασκείτε βία και τραμπουκίζετε. Είναι απαράδεκτη η στάση σας. Δεν θα περάσει η αντίληψη του ΚΚΕ και άλλων κομμάτων που θέλουν να οδηγήσουν τη χώρα στη καταστροφή στο όνομα του πιο ακραίου λαϊκισμού», αντέτεινε ο κ. Βενιζέλος.

«Σεβαστείτε τη Δημοκρατία» φώναξαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απευθυνόμενοι στα έδρανα της Αριστεράς. «Ποια Δημοκρατία;» ήταν η απάντηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο βουλευτής Μαυρίκος πέταξε το μνημόνιο στα πόδια του Βενιζέλου – ΒΙΝΤΕΟ

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε