Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Η τρόικα στους πολιτικούς αρχηγούς – Επιμένει ότι δεν υπογράφει εγγυήσεις ο Σαμαράς

Το Σάββατο συναντήθηκαν με Παπανδρέου και Σαμαρά και την Κυριακή με τον κ. Καρατζαφέρη.

Συναντήσεις με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς της κυβέρνησης συνεργασίας θα έχουν αυτό το Σαββατοκύριακο οι ελεγκτές της τρόικας, που έχουν φτάσει από την Παρασκευή στην Αθήνα και έχουν συναντήσει ήδη τον νέο πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο και τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Οι κύριοι Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ, Ματίας Μορς της Κομισιόν και Κλάους Μαζούχ της ΕΚΤ, συναντήθηκαν το πρωί του Σαββάτου με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου και τον αρχηγό της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά αργότερα ενώ την Κυριακή θα συνομιλήσουν και με τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργο Καρατζαφέρη.

Ουδέν σχόλιον απάντησε ο επικεφαλής της Τρόικας Πολ Τόμσεν ερωτηθείς σχετικά με την καταβολή της 6ης δόσης, μετά την συνάντηση που είχε μαζί με τα άλλα μέλη της Τρόικας με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου στη Βουλή.

Στη συνάντηση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λ. Συγγρού, τέθηκε επί τάπητος και το θέμα των εγγυήσεων, με τον κ. Σαμαρά να επιμένει στη θέση του. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αλλά και ο κ. Καρατζαφέρης έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν θα υπογράψουν καμία εγγυητική επιστολή, αφού όπως σημειώνουν το γεγονός ότι έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση και δηλώνουν δημόσια ότι δεσμεύονται, αρκεί για την εκταμίευση.

Ένας από τους βασικούς λόγους της παρουσίας της τρόικας στην Αθήνα είναι προκειμένου να επιβεβαιωθούν και από κοντά οι δεσμεύσεις των πολιτικών αρχηγών για τη στήριξη της νέας κυβέρνησης και των αποφάσεων που θα κληθούν να λάβουν για την εκτέλεση των συμφωνηθέντων της 26ης Οκτωβρίου.

Φυσικά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα είναι και η εκταμίευση της έκτης δόσης, και η προετοιμασία του προγράμματος της ελληνικής οικονομίας για τη νέα δανειακή σύμβαση, αλλά και η συμμετοχή των ιδιωτών στο νέο πρόγραμμα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Το βράδυ της Παρασκευής οι εκπρόσωποι των δανειστών συναντήθηκαν τόσο με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, όσο και με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Στόχος της συνάντησης ήταν να επιβεβαιωθούν οι δεσμεύσεις της χώρας και να οργανωθεί η συνεργασία μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και τρόικας για την εκτέλεση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, την εκταμίευση της έκτης δόσης, την προετοιμασία του νέου προγράμματος, της νέας δανειακής σύμβασης, καθώς και της συμμετοχής των ιδιωτών στο νέο σχήμα μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε