Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Η Βουλή ζητά τη λίστα Λαγκάρντ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στικάκι, λίστα ή CD, όποια μορφή κι αν έχει το περιβόητο αρχείο που έδωσε το 2010 στον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου η Κριστίν Λαγκάρντ, η Βουλή ζητά να της παραδοθεί.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε τις τελευταίες μέρες και που προκάλεσε τριγμούς στο πολιτικό σκηνικό και ιδίως στο ΠΑΣΟΚ, η διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές να στείλουν το ηλεκτρονικό αρχείο με τη “λίστα Λαγκάρντ” στην επιτροπή Πόθεν Έσχες του Κοινοβουλίου.

Είχε προηγηθεί έντονη αντιπαράθεση στην Ολομέλεια (κατά τη συζήτηση για την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά), όπου «άναψαν τα αίματα» με τους προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πανο Καμμένο να βάζουν στο στόχαστρο τους κυρίως τον Ευάγγελο Βενιζέλο γιατί είχε τη λίστα στο γραφείο του από την εποχή που ήταν υπουργός Οικονομικών και μόλις στις αρχές της εβδομάδας την παρέδωσε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μάλιστα, μίλησε για πράσινη και γαλάζια ομερτά έκρυψε τη λίστα, κατηγορώντας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πως είναι υπόλογοι στους Έλληνες πολίτες γιατί «έκρυψαν τη λίστα».

Ο Αλέξης Τσίπρας καταφέρθηκε κατά του Ευ. Βενιζέλου κατηγορώντας τον πως πήρε τη λίστα στο σπίτι του και υπενθυμίζοντας πως όταν είχε καταθέσει σχετική επίκαιρη ερώτηση δεν βρήκε (ο κ. Βενιζέλος) ως υπουργός Οικονομικών τότε ούτε μια φράση να απαντήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τσίπρας: Η πράσινη και η γαλάζια ομερτά έκρυψε την λίστα

Βενιζέλος στην Κ.Ο.: “Ξέρω να σηκώνω βάρη”

Δημητρακόπουλος για τη λίστα: “Λανθασμένη η άποψη Διώτη ότι είναι παράνομη”

Οι… “λίσταρχοι” και η “θαμμένη” λίστα – Τι είπαν οι επικεφαλής του ΣΔΟΕ για τους υπουργούς – Τριγμοί στο ΠΑΣΟΚ

Διώτης για Βενιζέλο: “Έάν μου ζητούσε να κάνω έλεγχο για τη λίστα θα το είχα κάνει”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε