Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Η χώρα χάνεται και το ΠΑΣΟΚ….!

Ενώ η χώρα ζει εδώ και καιρό κρίσιμες στιγμές και βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού στο ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν τον…χαβά τους!

Οι κόντρες για τα εσωκομματικά δίνουν και παίρνουν και φυσικά το κύριο σημείο τριβής είναι το αν θα γίνουν τώρα εκλογές για νέο αρχηγό, ποιος θα πάει για νέο αρχηγό και γιατί δεν έχει φύγει ακόμη ο Γιώργος.

Η βδομάδα που πέρασε είχε αρκετά κορυφαία στελέχη του κινήματος να παρελαύνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα και ο καθένας να λέει το μακρύ και το κοντό του. Την καλύτερη “ατάκα” πάντως την είπε την Πέμπτη ο Χάρης Καστανίδης και με αυτήν περιγράφει τι πραγματικά συμβαίνει στο ΠΑΣΟΚ. “Δεν είναι δυνατόν να μπαίνουμε στην πιο κρίσιμη φάση ως χώρα και εμείς στο ΠΑΣΟΚ να χτενιζόμαστε», είπε χαρακτηριστικά.

Σήμερα δύο κορυφαία στελέχη επιστρέφουν και με συνεντεύξεις τους σε κυριακάτικες εφημερίδες συνεχίζουν την προεδρολογία.

“Το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είναι η έλλειψη ηγεσίας” δηλώνει στη “Real news” ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος αν και διευκρινίζει ότι εξακολουθεί να στηρίζει την απόφαση για εκλογή αρχηγού στο κόμμα στα μέσα Μαρτίου. “Δεν μπορούμε να περιμένουν άλλο. Υπάρχει ανάγκη για ριζικές αποφάσεις χωρίς καθυστέρηση. Τα πράγματα είναι πολύ άσχημα για όλους μας”, είπε ο κ.Λοβέρδος.

Ο υπουργός Υγείας δηλώνει αντίθετος σε εξεταστική για την ΕΛΣΤΑΤ ενώ δηλώνει πως δεν θα αλλάξει η στάση του μετά τις εκλογές για τις κυβερνήσεις συνεργασίας σημειώνοντας ” οι κυβερνήσεις συνεργασίας είναι ανοικτό ενδεχόμενο και μετά τις εκλογές . Η έλλειψη αυτοδυναμίας θα τις επιβάλλει”.

“Σέβομαι τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά θεωρώ ότι η αλλαγή ηγεσίας θα έπρεπε να είχε ήδη γίνει”, είπε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου. “Δυστυχώς νιώθω ότι έχουμε αποτύχει στην προσπάθεια να παραδώσουμε μια καλύτερη κοινωνία στην επόμενη γενιά. Και φοβάμαι ότι τα φαινόμενα που έχουμε ζήσει ως τώρα ήταν μόνο η αρχή. Οι κοινωνίες στις κρίσεις στρίβουν προς τα δεξιά. Και εμείς δεν είμαστε εξαίρεση”.

“Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να υπάρξει στο μέλλον αν δεν το εφεύρουμε από την αρχή. Είχε πει από το 2007 ότι θα έπρεπε να έχουμε παραδώσει το ΠΑΣΟΚ στη γενιά των τριαντάρηδων. Αλλά δυστυχώς έχουμε ευνουχίσει αυτή τη γενιά. Μετά τις εκλογές πρέπει να μαζέψουμε τα κομμάτια μας και να κάνουμε πράξη την ανανέωση”, κατέληξε η κ.Παπανδρέου.

Πάντως στο ΠΑΣΟΚ επικρατεί αναβρασμός μετά την δημοσιοποίηση μιας δημοσκοπήσης που δείχνει το ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά 5ο κόμμα με μόλις 12%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το ΠΑΣΟΚ διαλύεται – Οι δημοσκοπήσεις το φέρνουν 5ο κόμμα και τα στελέχη του διαγκωνίζονται ποιός θα πει την καλύτερη ατάκα – Πολιτική

Πέμπτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ – Δημοσκόπηση – κόλαφος της VPRC! – Δεν σχηματίζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση – Πολιτική

Το ΠΑΣΟΚ στα χαρακώματα – Ετοιμάζονται για μάχη από βδομάδα – Πολιτική

Καστανίδης: “…κι εμείς στο ΠΑΣΟΚ χτενιζόμαστε” – Πολιτική

Το ΠΑΣΟΚ χάνει (και) την Αχαϊα, μετά από 35 χρόνια!

Αρχίζει επαφές ο Γ. Παπανδρέου στο υπο κατάρρευση ΠΑΣΟΚ – Πολιτική

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε