Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Η Χρυσή Αυγή βλέπει ευθύνες και στους 4

Η Χρυσή Αυγή βλέπει ευθύνες και στους 4

 «Η Χρυσή Αυγή θα προσέλθει και θα ψηφίσει και στις τέσσερις κάλπες. Και σε 14 κάλπες θα ψήφιζε αν υπήρχαν» είναι η φράση με την οποία ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος αποτύπωσε την απόφαση του κόμματός του να ψηφίσει υπέρ της παραπομπής σε προανακριτική επιτροπή των κ.κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, Ευ. Βενιζέλου, Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμου.

«Ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει ευθύνες. Και πραγματικά απορώ γιατί πήρε 20 ονόματα δειγματοληπτικά. Οι υπόλοιποι δεν έπρεπε να ελεγχθούν, σε ένα κράτος με 1 εκατομμύριο υπαλλήλους;» είπε ο κ. Μιχαλολιάκος, ο οποίος αναφερόμενος στον Ευ. Βενιζέλο εξέφρασε την πεποίθηση ότι φέρει επίσης βαρύτατες ευθύνες για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα.

Σχετικά με την πρόταση κατά των δύο πρώην πρωθυπουργών, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής ανέφερε ότι και ο Γιώργος Παπανδρέου είχε πλήρη επίγνωση, ενώ «ο κ. Παπαδήμος εφόσον ανέλαβε να συμμαζέψει τα οικονομικά, όφειλε και αυτός να ξέρει για τη λίστα».

Ο κ. Μιχαλολιάκος επέκρινε και το γεγονός ότι «περισσότερο κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα και τους νόμους η ατιμωρησία των υπουργών, παρά η εθνική κυριαρχία, η οποία εκχωρείται με το νόμο που ψήφισε η Βουλή».

Στο σημείο αυτό ανέφερε πως «αν το θέλει ο Θεός και ο λαός, η Χρυσή Αυγή θα καταργήσει το άρθρο του Συντάγματος που επιτρέπει ψήφιση νόμων για την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, όταν πρόκειται για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Ελλάδας».

Σχολιάζοντας την πρόταση της τρικομματικής κυβέρνησης, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής κατήγγειλε ότι στόχος είναι να ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα, αλλά στην πραγματικότητα γίνεται προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανατρέπει τα δεδομένα ο Διώτης – Αθωώνει Βενιζέλο και καίει Παπακωνσταντίνου – Αντέγραψε τη λίστα Λαγκάρντ και μετά έσβησε το USB

Παπακωνσταντίνου: Έχω πολιτικές αλλά όχι ποινικές ευθύνες – Δεν αλλοίωσα εγώ την λίστα – Θα ήταν βλακώδες

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε