Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ιερώνυμος: Αδικη η επιθετικότητα κατά της εκκλησίας

Ο αρχιεπίσκοπος υποδέχεται τον Πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Ο αρχιεπίσκοπος υποδέχεται τον Πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Με το φορολογικό δίνεται μία ευκαιρία να ξετυλιχθεί ο μύθος της μεγάλης εκκλησιαστικής περιουσίας -όπως

χαρακτηριστικά ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος- χαρακτηρίζοντας παράλληλα άδικη την επιθετικότητα κατά της Εκκλησίας.

Την ανάγκη να υπάρξει μια προσπάθεια ειλικρινούς διαλόγου, όχι μόνο για το φορολογικό, αλλά και για να αντιμετωπιστούν οι διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στην εκκλησία και τη πολιτεία και να μπει σε ένα ορθολογικό πλαίσιο η σχέση κράτους – Eκκλησίας, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση που είχαν.

Η φορολόγηση είναι μία παρωνυχίδα μπροστά στο γενικότερο θέμα της συνεργασίας, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμοςκαι τόνισε πως είναι ανάγκη «να καθίσουμε, όχι μόνο η Εκκλησία και τα κόμματα – και άλλοι παράγοντες- να δούμε αυτό το θέμα που δημιουργεί την αναστάτωση».

«Σήμερα», είπε, «είναι το φορολογικό, αύριο θα τεθεί ο φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας, .. ότι ευεργετούμεθα από το κράτος. Αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα» και εκτίμησε πως δίνεται μια ευκαιρία «να ξετυλιχθεί το παραμύθι, ο μύθος της μεγάλης εκκλησιαστικής περιουσίας» και «θα αποδειχθεί ότι είναι ο θησαυρός ένας άνθρακας, ο οποίος όμως είναι χρήσιμος για πολλούς που θέλουν να τον χρησιμοποιούν».

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε