Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ηγέτες κατώτεροι των περιστάσεων εγκλωβισμένοι στις μικροπολιτικές τους στρατηγικές

– O Σαμαράς ζήτησε και πάλι εκλογές – Μόνη του έγνοια η αυτοδυναμία
– Το χαρτί της εξόδου από το ευρώ παίζει από το πρωί ο πρωθυπουργός
– Ο Παπανδρέου με τις κινήσεις τακτικής κέρδισε το παιχνίδι εξουσίας
– Η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται ενώπιον της χρεοκοπίας με μια αδύναμη κυβέρνηση και σε κλίμα διχασμού
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ακόμα ένα μικροπολιτικό παιχνίδι παίζεται έως αυτή την ώρα από τα δυο κόμματα εξουσίας στις πλάτες του ελληνικού λαού. H ευθύνη πρωτίστως ανήκει στον πρωθυπουργό ο οποίος είναι εκείνος που πρέπει να κινήσει τα νήματα…

Η επόμενη ημέρα της ψήφου εμπιστοσύνης βρίσκει τους έλληνες να αναρωτιούνται ακόμα γιατί έχουν γίνει όλα αυτά. Γιατί η χώρα ενώ βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας βρίσκεται σε μια δίνη πολιτικών εξελίξεων που όπως όλα δείχνουν δεν θα οδηγήσουν πουθενά.

Ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της ΝΔ με την στάση που έχουν κρατήσει μέχρι αυτή την ώρα δείχνουν ξεκάθαρα ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι προσωπικές τους στρατηγικές, οι πολιτικές τους επιδιώξεις και όχι το καλό αυτού του τόπου.

Ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δεν είπε απολύτως τίποτα! Δεν έδωσε κανένα χρονοδιάγραμμα για την κυβέρνηση συνεργασίας, είπε για ακόμα μια φορά το βαρύγδουπο “δεν είμαι κολλημένος σε καρέκλα” και αποχώρησε για να κάνει μια σύσκεψη με τον αντιπρόεδρό του για το γιούρογκρουπ της Δευτέρας.
Και απ’ ότι φαίνεται τουλάχιστον άμεσα δεν φαίνεται να προχωράει τίποτα. Και εδώ τίθενται πολλά ερωτήματα. Τι θα κάνουν εκείνοι – όπως για παράδειγμα ο κ. Λοβέρδος – που έλεγαν ότι αν δεν γίνει κάτι επι της ουσίας σήμερα το πρωί θα παραιτηθούν; Γιατί επι της ουσίας ΤΙΠΟΤΑ δεν έχει γίνει.

Ο κ. Σαμαράς από την άλλη περίμενε στο γραφείο του να ακούσει τον κ. Παπανδρέου για να βγάλει μια ανακοίνωση – απάντηση. Η δήλωση ήταν να γίνει στις 2 το μεσημέρι και τελικά έγινε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα. Εμφανίστηκε με τους δυο αντιπροέδρους της ΝΔ στο πλευρό του και απέρριψε την κυβέρνηση συνεργασίας και ζήτησε και πάλι εκλογές.

Εγκλωβισμένοι στις προσωπικές τους φιλοδοξίες, οι δυο ηγέτες δείχνουν να αδιαφορούν παντελώς για την σύγχιση που έχουν προκαλέσει στους πολίτες αυτής της χώρας και δείχνουν μάλιστα να διευκολύνουν ο ένας τον άλλον!

Ο ένας θέλει να παραμείνει πρωθυπουργός και δεν δείχνει να πιέζει και ιδιαίτερα ή να αναγκάζει τον κ. Σαμαρά να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις.

Ο άλλος εμμένει σε μια πιθανή αυτοδυναμία η οποία θα προκύψει μόνο μέσα από εκλογές και σε όρους στους οποίους δεν ούτε κάνει ούτε βήμα πίσω.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός πέρασε την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου και ενημέρωσε τον κ. Παπούλια ότι θα κινήσει τις διαδικασίες για κυβέρνηση συνεργασίας. Του είπε ότι θα κάνει ότι μπορεί για να σχηματισθεί αυτή η κυβέρνηση.

Βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Παπανδρέου, επανέλαβε τα χιλιοειπωμένα. Δεν έδωσε κανένα χρονικό ορίζοντα για όσα θα γίνουν από εδώ και πέρα, απείλησε ότι αν δεν πετύχουν οι διαβουλεύσεις κινδυνεύει η παραμονή μας στο ευρώ και είπε ότι για την περίφημη κυβερνηση συνεργασίας το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν συνεργασίας και επαφές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΝΔΡΩΝ

Ο κ. Παπανδρέου ήδη μετράει το όχι της ΝΔ και το όχι του ΛΑΟΣ και της Ντόρας Μπακογιάννη αν στο σχήμα δεν συμμετέχει ο Αντώνης Σαμαράς.

Εκείνοι που του έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης χθες το βράδυ περιμένουν να τους πει ότι την Δευτέρα θα παραιτηθεί προκειμένου το νέο σχήμα να προχωρήσει με άλλον στο τιμόνι της χώρας.

Πως όμως θα γίνει αυτό;  Ο κ. Παπανδρέου πρέπει να είναι ξεκάθαρος. Πρέπει να ορίσει:

– Χρονοδιάγραμμα συναντήσεων με τους αρχηγούς.

– Ποιος θα είναι ο νέος πρωθυπουργός.

– Πότε θα συγκλιθεί η Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ.

Το σχέδιο Παπανδρέου για να κρατήσει την εξουσία πέτυχε πλήρως. Από την στιγμή που τέθηκε σε ισχύ και το Newsit σας είχε προιδεάσει γι’ αυτό η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη.

Κέρδισε χρόνο τον οποίο θα εκμεταλλευθεί για να μείνει πρωθυπουργός και κανείς δεν θα μπορεί να του πει τίποτα!
Όταν η διαπραγμάτευση με τη ΝΔ ολοκληρωθεί ανεπιτυχώς, οι τόνοι θα έχουν πέσει και θα συνεχίσει να κυβερνά.

Όμως, αυτό που δεν πρέπει να ξεχάσει ο κ. Παπανδρέου είναι ότι η υπομονή όλων έχει εξαντληθεί! Μπορεί να κέρδισε την μάχη της τακτικής, όμως οι βουλευτές του κάποια στιγμή θα κάνουν αυτά που εννοούν.

Παπανδρέου και Σαμαράς πέτυχαν κάτι το οποίο δείχνει ότι είναι κατώτεροι των περιστάσεων. Πέτυχαν να αποδείξουν ότι παίζουν μόνο τα προσωπικά τους παιχνίδια. Ο κ. Παπανδρέου κέρδισε την εξουσία και ο κ. Σαμαράς είπε όχι αφού διεκδικεί μόνο αυτοδυναμία. Και η χώρα παραμένει με το πρόβλημα.

Η κυβέρνηση προς το παρόν, θα είναι στην θέση της και η αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Και θα συνεχίσουμε σα να μην πέρασε μια μέρα.

Βυθίζετε τη Χώρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης – Πάει στον Πρόεδρο για κυβέρνηση συνεργασίας που δεν θα γίνει ποτέ – Άρα μένει πρωθυπουργός

Και τώρα τι θα κάνουν όλοι εκείνοι που του ζητούσαν να φύγει;

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης – Πάει στον Πρόεδρο για κυβέρνηση συνεργασίας που δεν θα γίνει ποτέ – Άρα μένει πρωθυπουργός

Τα σενάρια που ήθελαν τον Βενιζέλο πρωθυπουργό

Γιατί δεν μπορεί να “περπατήσει” μια κυβέρνηση συνεργασίας

Γιατί τελικά μίλησε στην… ώρα του

Βενιζέλος: Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου η νέα κυβέρνηση συνεργασίας

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση με 153 ψήφους

Σαμαράς: “Γιατί απορρίπτω την κυβέρνηση συνεργασίας”

Θυμηθείτε τι έλεγαν για τον Παπανδρέου πριν τον ψηφίσουν

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε