Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ικανοποιημένος ο Γ. Παπανδρέου από τη συμφωνία στήριξης

Ικανοποιημένος ο Γ. Παπανδρέου από τη συμφωνία στήριξης

Τη μεγάλη του ικανοποίηση εξέφρασε ο έλληνας πρωθυπουργός για τη συμφωνία που ουσιαστικά δεν επιλύει το ελληνικό πρόβλημα των υψηλών επιτοκίων.

Μετά την έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup όπου η συμφωνία επικυρώθηκε χωρίς καμία αλλαγή σύμφωνα με πληροφορίες, ο έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε την απόλυτη ικανοποίησή του για τη συμφωνία που επετεύχθη ανάμεσα σε Γερμανία και Γαλλία. 

Το μόνο που ανακοίνωσε ο έλληνας πρωθυπουργός ήταν πως ησυμφωνία αφορά έναν ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης με μειοψηφική συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Όπως δήλωσε ο κ. Παπανδρέου οι κόποι και οι θυσίες του ελληνικού λαού έπιασαν τόπο, με την Ελλάδα να δείχνει την ικανότητά της να αντιδρά έγκαιρα για την αντιμετώπιση της κρίσης, δηλώνοντας παράλληλα πως η Ευρώπη έκανε ένα μεγάλο βήμα. 

Παράλληλα δήλωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση βρέθηκε μπροστά σε μία τεράστια πρόκληση και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και έτσι όλοι οι ευρωπαίοι κατάφεραν να προστατέψουν το κοινό νόμισμα του ευρώ. Ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε πως από τη συμφωνία αυτή βγαίνει πιο ισχυρή η Ελλάδα από την κρίση και η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε να πείσει για την αξιοπιστία της Ελλάδας, που όπως σημείωσε έχει σχέδιο και στρατηγική.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε