Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Υπονούμενα Σπίρτζη για πλαστά εισιτήρια μέσα στην ΟΣΥ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Για επιτυχή εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου έκανε λόγο ο Χρήστος Σπίρτχης στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλή. Ο υπουργός μεταφορών επίσης άφησε σαφέστατα υπονοούμενα ότι μπορεί να υπάρχει κύκλωμα μέσα στην ΟΣΥ που διακινεί πλαστά εισιτήρια, και να εμπλέκεται σε αυτό και το εργοστάσιο που τα τυπώνει!

«Το ηλεκτρονικό εισιτήριο λειτουργεί αυτές τις δύο ημέρες χωρίς προβλήματα. Όντως υπήρξε τις προηγούμενες δύο πρώτες ημέρες εφαρμογής του νέου συστήματος, ένα πρόβλημα σ’ ένα μηχάνημα στην Ομόνοια «σιγά τα λάχανα… εάν ήταν αυτό το πρόβλημα».

Ο υπουργός πρότεινε για την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.» (Ο.ΣΥ. Α.Ε.) τον Γεώργιο Γλύκο

Ο κ. Σπίρτζης κατέδειξε την ανάγκη εφαρμογής του νέου ηλεκτρονικού εισιτηρίου προκειμένου να παταχθεί μια και καλή η εισιτήριοδιαφυγή και κυρίως τα πλαστά εισιτήρια και τα πλαστά κουπόνια, που έχει ως αποτέλεσμα ενώ η κίνηση είναι αυξημένη τα έσοδα να παρουσιάζουν μια πτώση της τάξεως του 9%.

Καταγγελίες για κυκλώματα πλαστών εισιτηρίων

Ο κ. Χρήστος Σπίρτζης, είπε ότι σύντομα ενημερωθεί η Βουλή για τα κυκλώματα με τα πλαστά εισιτήρια και κάρτες. Άφησε ευθέως υπονοούμενα ότι μπορεί όπως υπήρχε εσωτερικό κύκλωμα διακίνησης πλαστών εισιτηρίων στην ΣΤΑΣΥ, και εξαρθρώθηκε «έτσι μπορεί να διακινούνταν και μέσα στην ΟΣΥ»

Επίσης κατήγγειλε ότι «πλαστά εισιτήρια και κουπόνια μπορεί να υπήρξαν και μέσα από το εργοστάσιο που είχε αναλάβει τη νόμιμη εκτύπωση, αλλά αυτά ήταν πλαστά εισιτήρια που προωθούσαν» και επιφυλάχθηκε σύντομα να πεί περισσότερα στην Βουλή»

Ο υπουργός είπε πως «προτιμώ επί τέσσερις ή πέντε ημέρες ή επί μία εβδομάδα να επωμισθώ το πολιτικό κόστος παρά να συνεχίσουν να λειτουργούν τα δωμάτια με τις πλαστές κάρτες και τα πλαστά εισιτήρια που πωλούνται μέσα και έξω από τους σταθμούς της ΣΤΑΣΥ»

Παράλληλα πρόσθεσε πως «ούτε απειλώ, ούτε απείλησα ποτέ κανένα υπάλληλο με απόλυση αλλά όποιος αρνείται να κάνει τη δουλειά του, μη εξυπηρετώντας τους πολίτες, θα πάει στο Πειθαρχικό. Εμείς δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν για να αφήσουμε περιθώρια σε όσους θέλουν να πωλούνται πλαστές κάρτες και εισιτήρια συμπλήρωσε ο υπουργός».

Το σύστημα

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης είπε πως μπορεί να εκδοθούν οι ηλεκτρονικές κάρτες και εισιτήρια από 9 σημεία της ΟΣΥ και από όλους τους σταθμούς του Μετρό, που έχουν τέτοια μηχανήματα έκδοσης.

Επίσης από την στιγμή που εκδοθεί η ηλεκτρονική κάρτα μετά κάθε μήνα υπάρχει και η δυνατότητα ηλεκτρονικής εφαρμογής καθώς θα μπορεί να «γεμίζει» από το σπίτι ή την τράπεζα. Σημείωσε πως υπάρχει και ειδική πρόβλεψη, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας για τις ειδικές κατηγορίες όπως τα άτομα με αναπηρία, τους ανέργους κ.λ.π

Ο υπουργός ήταν απόλυτα καθησυχαστικός για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των επιβατών, λέγοντας πως “για το θέμα αυτό είχαμε μια λεπτομερή και επί μακρώ συνεργασία με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και καλώ το ΚΚΕ – που ο βουλευτής του έθεσε το σχετικό ερώτημα- αλλά και όποιον άλλο θέλει να κάνει έλεγχο. Δεν υπάρχει το παραμικρό ίχνος καταγραφής. Δεν καταγράφεται ούτε οι διαδρομές που κανένας ακολουθεί, ούτε σε ποια στάση ανεβαίνει και σε ποια κατεβαίνει.

Για το αμαξοστάσιο στο ΕΛληνικό

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών είχε μια έντονη αντιπαράθεση με βουλευτές της ΝΔ σχετικά με την επένδυση του Ελληνικού και το εκεί αμαξοστάσιο που λειτουργεί.

«Εσείς είστε υπέρ της επένδυσης; Εσείς ήσασταν ένας από αυτούς που αλυσοδένονταν τα προηγούμενα χρόνια έξω από το Ελληνικό».
Ο κ. Σπίρτζης εκτός των πολιτικών διαξιφισμών που είχε με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης είπε πως είναι σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Χωροταξίας αλλά και με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ώστε να επιτραπεί η χρησιμοποίηση ενός παλαιού στρατοπέδου που βρίσκεται κοντά στην περιοχή και πρόσθεσε το αμαξοστάσιο « δεν θα είναι λόγος καθυστέρησης για την επένδυση».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις