Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Σε 15 ημέρες το νομοσχέδιο για τις νέες αντικειμενικές στα ακίνητα

Σε 15 ημέρες το νομοσχέδιο για τις νέες αντικειμενικές στα ακίνητα

Σαρωτικές αλλαγές αναμένονται σύντομα στον κλάδο των ακινήτων, καθώς η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha ετοιμάζεται το νομοσχέδιο για τις νέες αντικειμενικές αξίες.

Όπως ανακοίνωσε η κα Βαλαβάνη μέσα στις επόμενες 15 ημέρες αναμένεται να είναι έτοιμο το νομοσχέδιο με τις προτάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις νέες αντικειμενικές αξίες.

Η κα Βαλαβάνη στη ραδιοφωνική της συνέντευξη δήλωσε χαρακτηριστικά πως “είμαστε στο τέλος. Θεωρώ ότι σε ένα 15πενθήμερο θα μπορώ να έχω καταθέσει ένα νομοσχέδιο για θέματα δημόσιας περιουσίας στη Bουλή, που ένα τμήμα της θα αποτελεί και υπόθεση της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών με βάση και τις κατευθύνσεις του Συμβούλιου Επικρατείας”.

Aξίζει να σημειωθεί ότι η κα Βαλαβάνη είχε ξεκαθαρίσει πως στις περιοχές με τιμές ζώνης κοντά στα 600 με 700 ευρώ δεν θα υπάρξουν αλλαγές.

Οι αντικειμενικές πάντως αξίες αποτελεί δύσκολο έργο για την κυβέρνηση, καθώς στις ακριβές περιοχές, οι εμπορικές αξίες είναι πολύ χαμηλότερες από τις αντικειμενικές, ενώ άγνωστες είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης για τις λεγόμενες μεσαίες περιοχές.

Οποιαδήποτε ωστόσο απόφαση ληφθεί από την κυβέρνηση, θα φανεί στην τσέπη μας από τον ΕΝΦΙΑ ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα παραμείνει και το 2016.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε