Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Iskra.gr για δημοψήφισμα: λαϊκή χιονοστιβάδα κατά των θεσμών

Iskra.gr για δημοψήφισμα: λαϊκή χιονοστιβάδα κατά των θεσμών

Δημοψήφισμα: για ένα πανίσχυρο “όχι” στις εκβιαστικές προτάσεις των “θεσμών” είναι ο τίτλος του iskra.gr στο κείμενο που ανέβηκε στην ιστοσελίδα της Αριστερής Πλατφόρμας λίγο μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας καλούν σε “παλλαϊκό όχι στην πρόταση στους εκβιασμούς των δανειστών”.

“Στελέχη της ριζοσπαστικής Αριστεράς τόνιζαν στην Iskra ότι το δημοψήφισμα θα μετατραπεί σε λαϊκή χιονοστιβάδα κατά των προτάσεων των “Θεσμών”, οι οποίοι λειτουργούν ως όργανο των δανειστών. Στο δημοψήφισμα θα εκφρασθεί ένα παλλαϊκό πάνδημο “ΟΧΙ” στη λεηλασία που η πρότασή των “Θεσμών” θα επέφερε στην πληττόμενη κοινωνική πλειοψηφία”, τονίζεται στο κείμενο του iskra.gr που υπογράφει ο Χρήστος Κατερινης.

Η ανάρτηση του iskra.gr:

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ “ΘΕΣΜΩΝ” – ΠΙΣΤΩΤΩΝ

ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

To υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να θέσει σε δημοψήφισμα την απαράδεκτη πρόταση υποτέλειας και κατεδάφισης των λεγόμενων “Θεσμών”-πιστωτών, καλώντας τον ελληνικό λαό να πει με την ψήφο του ένα μεγάλο “ΟΧΙ” στους πιστωτές και τις προτάσεις τους.

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε το δημοψήφισμα να διαξαχθεί την μεθεπόμενη Κυριακή (5/7).

Ο πρωθυπουργός της χώρας Αλ. Τσίπρας προέβη λίγο πρίν τη 1:00 μετά τα μεσάνυχτα σε διάγγελμα, όπου κάλεσε τον ελληνικό λαό να μην υποκύψει στους εκβιασμούς των δανειστών.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου μετά το τέλος του κυβερνητικού συμβουλίου ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο λαός θα πει «όχι» στις «βάρβαρες πολιτικές των δανειστών».
«Θα κληθεί ο λαός να αποφασίσει αν θα πει όχι στις βάρβαρες πολιτικές των δανειστών. Όλοι θα ψηφίσουμε “όχι”» τόνισε.

Στελέχη της ριζοσπαστικής Αριστεράς τόνιζαν στην Iskra ότι το δημοψήφισμα θα μετατραπεί σε λαϊκή χιονοστιβάδα κατά των προτάσεων των “Θεσμών”, οι οποίοι λειτουργούν ως όργανο των δανειστών. Στο δημοψήφισμα θα εκφρασθεί ένα παλλαϊκό πάνδημο “ΟΧΙ” στη λεηλασία που η πρότασή των “Θεσμών” θα επέφερε στην πληττόμενη κοινωνική πλειοψηφία.

Σήμερα, Σάββατο (27/6), στις 11 το πρωί συγκαλείται η Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να εγκρίνει με απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών την πρόταση του Υπουργικού συμβουλίου για τη διαξαγωγή του δημοψηφίσματος, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή 5 Ιουλίου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε