Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Κ. Μητσοτάκης: “Πρώτη η Ν.Δ. με τρίτο πρόσωπο πρωθυπουργό – Ο Τσίπρας μεγάλωσε στα πούπουλα”

Κ. Μητσοτάκης: “Πρώτη η Ν.Δ. με τρίτο πρόσωπο πρωθυπουργό – Ο Τσίπρας μεγάλωσε στα πούπουλα”

Σε μία αποκλειστική συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έκανε λόγο για την ανάγκη συγκρότησης μιας κυβέρνησης αποτελούμενης από φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις και συγκεκριμένα τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως η Ελλάδα χρειάζεται κυβέρνηση τετραετίας με τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις τύπου Μόντι ή Παπαδήμου με τη συμμετοχή πολιτικών και τεχνοκρατών, ενώ δήλωσε πως πρώτο κόμμα πρέπει να είναι η Νέα Δημοκρατία, αλλά ο πρωθυπουργός να είναι ένα τρίτο πρόσωπο.

Όπως τόνισε ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας το διακύβευμα των εκλογών είναι το εάν η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ ή όχι, ενώ εμμέσως κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα, λέγοντας πως οι εκβιασμοί και οι τσαμπουκάδες στην Ευρώπη δεν περνούν.

Μάλιστα, καταλόγισε στον κ. Τσίπρα παραλήρημα μεγαλείου μέσω του οποίου δίνει εντολές στο ελληνικό πολιτικό σύστηγμα και την Ευρώπη.

Στην ερώτηση για το εάν μπορεί να γίνει κυβέρνηση χωρίς το ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης αναρωτήθηκε γιατί πρέπει να ειναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και σημείωσε “ο Τσίπρας να κάνει την αντιπολίτευσή του και το πεζοδρόμιο να λειτουργήσει”.

Επιτέθηκε επίσης στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως “οι κουκουλοφόροι που αλληθωρίζουν, που τους συμπαθούν κάποιες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ έφεραν τη Χρυσή Αυγή. Αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα δήλωσε ότι τον συμπαθεί, αλλά “στα πούπουλα γεννήθηκε, στα πούπουλα μεγάλωσε και ανατράφηκε, έζησε την καλύτερη εποχή της Ελλάδας και της Δημοκρατίας μετά τη Μεταπολίτευση. Τι ξέρει αυτός από θυσίες, από αίμα, από αγωνία, από όσα υπέφερε ο ελληνικός λαός;”.

Σχετικά με το μνημόνιο δήλωσε ότι οι πολιτικοί δεν λένε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, σημειώνοντας πως έγιναν λάθη αλλά μπορούν να διορθωθούν, ενώ τόνισε με νόημα πως δεν φταίνε οι ευρωπαίοι αλλά οι έλληνες πολιτικοί με τις τακτικές που ακολούθησαν, όπως τα μέτρα που έπληξαν οριζόντια μεγάλες τάξεις, μισθωτούς και συνταξιούχους.

Για το πολιτικό σκηνικό της χώρας, δήλωσε ότι τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και το ΠΑΣΟΚ έχουν σοβαρά προβλήματα και πρέπει να γίνουν βαθιές αλλαγές, ενώ προέβλεψε πως ο πολιτικός βίος θα μπει σε νέα φάση και θα αναδειχθούν νέα πρόσωπα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε