Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Και επισήμως υποψήφιος ο Παπουτσής – Θέλει εκλογή από τη βάση

Και επισήμως υποψήφιος ο Παπουτσής – Θέλει εκλογή από τη βάση

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ο πρώην υπουργός προστασίας του Πολίτη.

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε και επισήμως ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής Α’ Αθήνας Χρήστος Παπουτσής.

Με δήλωσή του, «έθεσε στην κρίση» στελεχών και φίλων του κόμματος την υποψηφιότητά του «για ένα ΠΑΣΟΚ ευθύνης, με αταλάντευτο ευρωπαϊκό προσανατολισμό», ένα «ισχυρό, δημοκρατικό και πατριωτικό Κίνημα», ανοικτό και πολυσυλλεκτικό που, όπως είπε, θα είναι «βασικός πυλώνας του κεντρώου χώρου και της αριστεράς».

Επιπλέον, ο κ. Παπουτσής επεσήμανε ότι η χώρα μας βρίσκεται σε κρίσιμο μεταίχμιο, όπου οφείλει να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της και να κατοχυρώσει τη θέση της στην Ευρώπη.

«Θα προχωρήσουμε με θάρρος και αποτέλεσμα στις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές, με αταλάντευτη ευρωπαϊκή πορεία και διαρκή αγώνα για να αλλάξει η σημερινή συντηρητική, αδιέξοδη και νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΕΕ, με διαρκή διαπραγμάτευση για την κατοχύρωση του ελληνικού λαού», σημείωσε.

Ο κ. Παπουτσής τάχθηκε υπέρ προοδευτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων για την οικονομία και την κοινωνία και επεσήμανε πως απαιτούνται ισχυροί αντιπροσωπευτικοί θεσμοί, ισχυρά κόμματα και αποφασισμένοι πολιτικοί που θα εγγυηθούν την αυτονομία της πολιτικής και την ουσία της δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπουτσής συλλέγει υπογραφές, αξιοποιώντας όλες τις προβλέψεις του Καταστατικού του Κινήματος και θα τις παρουσιάσει στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.

Αν τα κόμματα και η Βουλή αποφασίσουν ότι η χώρα δεν θα προσφύγει σε εθνικές εκλογές, αυτομάτως εκλείπει η 18η Μαρτίου ως ημέρα εκλογής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και αυτό μπορεί να γίνει απολύτως σύμφωνα με το Καταστατικό του Κινήματος, δηλαδή μια εβδομάδα πριν από την σύγκληση του Συνεδρίου, τον Ιούνιο, ανέφεραν κύκλοι προσκείμενοι στον κ. Παπουτσή.

Οι ίδιοι κύκλοι, ωστόσο, δεν θεωρούν ότι θα υπάρξει αναβολή των εθνικών εκλογών για το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πιστεύει σε μια «προοδευτική διακυβέρνηση», επισήμαναν ότι πολιτική δεν μπορεί να γίνει με τις δημοσκοπήσεις, αλλά πρέπει να περιμένει κανείς τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ όταν μπροστά στην κάλπη θα κάνουν την τελική τους επιλογή και υπογράμμιζαν ότι σε κάθε περίπτωση ο κ. Παπουτσής δεν μπορεί να σκεφθεί τον εαυτό του να πηγαίνει στον ψηφοφόρο και να ζητά ψήφο για «να γίνει ο κ. Σαμαράς πρωθυπουργός».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Παπουτσής, δεν πιστεύει σε ένα «μικρό και καθαρό ΠΑΣΟΚ», εκτιμώντας ότι η χώρα έχει ανάγκη τις μεγάλες παρατάξεις και όχι την πανσπερμία κομμάτων. Επίσης, ο κ. Παπουτσής θα επιθυμούσε την επιστροφή, όλων όσων (σ.σ.: πολιτών και στελεχών) έχουν απομακρυνθεί από το ΠΑΣΟΚ, καθώς θεωρεί ότι δεν είναι δυνατόν να «ποινικοποιείται η αγωνία των ανθρώπων».

Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εντάξει με την συνείδησή του για το πώς λειτούργησε ως κυβέρνηση, καθώς έκανε ό,τι μπορούσε μέσα σε ένα ασταθέστατο διεθνές περιβάλλον, «πληρώνοντας», από την άλλη, την απουσία ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης.

Εκτίμηση του κ. Παπουτσή είναι ότι η Ευρώπη ζήτησε και επέβαλε το ΔΝΤ στον μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας, καθώς δεν διέθετε τα απαραίτητα εργαλεία, ενώ η βοήθεια στην Ελλάδα δόθηκε με το σταγονόμετρο και ωμό εκβιασμό.

Διαβάστε επίσης:

O Πάγκαλος, ο Ραγκούσης, η παρέμβαση και οι υποψήφιοι Πρόεδροι

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε