Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Και τώρα οι δυο τους – Μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές το debate Σαμαρά-Τσίπρα (;) – Όλο το παρασκήνιο – Που βρίσκονται οι διαβουλεύσεις

Και τώρα οι δυο τους – Μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές το debate Σαμαρά-Τσίπρα (;) – Όλο το παρασκήνιο – Που βρίσκονται οι διαβουλεύσεις

– Ανοιχτοί στο διάλογο δηλώνουν οι αρχηγοί ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ
– Πως θα γίνει το debate των δυο
– Σε συνάντηση Μιχελάκη-Σκουρλέτη θα αποφασιστούν οι λεπτομέρειες
– «Φωνές» από ΠΑΣΟΚ και Ανεξάρτητους Έλληνες γιατί δε γίνεται debate με όλους

Ο χρόνος για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα και όλα δείχνουν ότι πριν ανοίξουν οι κάλπες θα υπάρξει μόνο ένα ντιμπέιτ και αυτό θα γίνει ανάσα στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά και τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Όλα δείχνουν ότι η «μονομαχία» των δυο θα γίνει την ερχόμενη Δεύτερα, 11 Ιουνίου, στην αυγή της εβδομάδας που θα οδηγήσει στις εκλογές, δηλαδή. Όλες οι λεπτομέρειες για το debate των δυο θα αποφασιστούν σε συνάντηση που θα έχουν τις επόμενες ημέρες ο Γιάννης Μιχελάκης από πλευράς ΝΔ και ο Πάνος Σκουρλέτης από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ.

Η τήλε-μονομαχία Σαμαρά-Τσίπρα θα γίνει στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και δεν αποκλείεται να γίνει αλά… γαλλικά! Ο ένας αρχηγός απέναντι στον άλλο, δηλαδή, να κάνουν απευθείας διάλογο και δυο δημοσιογράφοι, μόνο, να συντονίζουν τη συζήτηση και να θέτουν τα θέματα προς συζήτηση.
“Αγκάθια” φυσικά υπάρχουν πολλά. Από το ποιοι δημοσιογράφοι θα παραστούν έως τους όρους του debate. Υπάρχουν σκέψεις στα επιτελεία και των δυο κομμάτων να ξεφύγουν από τα συνηθισμένα. Ανάμεσα σε ζητήματα που θα κληθούν να συμφωνήσουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι και η διάρκεια του debate.

Κι αν το debate Σαμαρά-Τσίπρα θεωρείται δεδομένο, μάλλον το αντίθετο ισχύει για εκείνο ανάμεσα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, τόνισε ότι είναι ανοιχτός στις προτάσεις για έναν ζωντανό, δημόσιο διάλογο, ώστε να συμβάλλει στην καλύτερη ενημέρωση και πληροφόρηση των πολιτών.

Το να γίνει, όμως, τήλε-μονομαχία με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών, είτε των επτά κομμάτων που μπήκαν στη… Βουλή της μιας μέρας είτε των επτά μαζί με τον Γιώργο Καρατζαφέρη και τον επικεφαλής των Οικολόγων, μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο και αυτό προκάλεσε την «έκρηξη» του ΠΑΣΟΚ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Χαρακτηριστικά, ο Ευ. Βενιζέλος δήλωσε πως επιθυμεί ντιπμέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, εκτός της Χρυσής Αυγής, διότι σύμφωνα με τον ίδιο ένας διάλογος μόνο μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα δεν θα έχει κανένα νόημα, αφού μετά τις εκλογές κανένας δε θα κληθεί να κυβερνήσει μόνος του.

Σε ντιμπέιτ με το σύνολο των πολιτικών αρχηγών επιμένουν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με σκοπό να αντιπαρατεθούν όλα τα κόμματα και να ακουστούν όλες οι θέσεις. Ας γίνει ακόμη και με άδειες καρέκλες, τονίζουν χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Κλείνει” το ντιμπέιτ μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα

 

Όσα δεν είπαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στους στρατιωτικούς, μέσα από τα προγράμματά τους

Ποιοι πάνε για υπουργοί του… ΣΥΡΙΖΑ – Ετοιμάζονται στην Κουμουνδούρου για την πιθανότητα κυβέρνησης

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε