Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Καίει Αλογοσκούφη, Δούκα και Μεϊμαράκη για το τοξικό απόβλητο της J.P. Morgan

Κόλαφος κατά των τριών «γαλάζιων» υπουργών ήταν η κατάθεση του προφυλακισμένου στελέχους της «Ακρόπολις ΑΧΕΠΥ»

 στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που ερευνά το σκάνδαλο των Ομολόγων.

Ο Σ. Πρινιωτάκης ενώπιον των μελών της Επιτροπής μίλησε για εξαπάτηση τόσο του ιδίου όσο και των ασφαλιστικών ταμείων, στα οποία κατέληξε το «τοξικό» ομόλογο της J.P. Morgan και χαρακτήρισε τον εαυτό του «εξιλαστήριο θύμα»…

Στις επίμονες ερωτήσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Πρωτόπαππα αλλά και του βουλευτή του ΚΚΕ Βασίλη Μουλόπουλου ποιοι ευθύνονται για την εξαπάτηση, ο μάρτυρας ήταν κάθετος… Για άλλη μία φορά, δήλωσε πως υπεύθυνος είναι το «ελληνικό δημόσιο» και «οι υπουργοί που υπέγραψαν», δηλαδή ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας, ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Μειμαράκης αλλά και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης.

Πάντως ο μάρτυρας, σύμφωνα με βουλευτές, δεν απάντησε επί τους ουσίας στο ερώτημα «πως είναι δυνατόν να έχει εξαπατηθεί για προϊόντα ομολόγων που θα έπρεπε να γνωρίζει εκ τους επαγγέλματος του», ενώ κάποιοι μίλησαν για «αναξιόπιστο» μάρτυρα, λέγοντας πως άλλα έχει γράψει στο υπόμνημα που τους παρέδωσε – εκεί μιλούσε για κερδοφόρο ομόλογο – άλλα κατέθεσε σήμερα κι άλλα είπε σε συνεντεύξεις του.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε