Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Κακλαμάνης: “Δυσαναπλήρωτο το κενό του Ανδρέα Παπανδρέου”

Κακλαμάνης: “Δυσαναπλήρωτο το κενό του Ανδρέα Παπανδρέου”

Το κενό που δημιούργησε η φυσική απουσία του Ανδρέα είναι και θα παραμείνει δυσαναπλήρωτο για την παράταξη που ο ίδιος θεμελίωσε, ανέφερε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Α. Κακλαμάνης κατά το μνημόσυνο που τελέστηκε στη μνήμη του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ στην Κύπρο.

Σήμερα, είπε ο κ. Κακλαμάνης, τα ιδανικά του Ανδρέα Παπανδρέου για ένα προοδευτικό και ελεύθερο κόσμο αμφισβητούνται στην Κύπρο, στην Ελλάδα, παντού στον κόσμο από τους ισχυρούς της εποχής μας και για αυτά τα ιδανικά, πρόσθεσε, πρέπει να παλέψουμε ξανά με τρόπο δημοκρατικό με εμπιστοσύνη στο λαό. Το κενό που δημιούργησε η φυσική απουσία του Ανδρέα, ανέφερε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, εξακολουθεί να είναι και θα παραμείνει δυσαναπλήρωτο για την παράταξη που ο ίδιος θεμελίωσε, άλλα και για ολόκληρο τον ελληνισμό.

Ο κ. Κακλαμάνης σημείωσε ότι αυτά που λέει δεν αποτελούν αντίφαση με τη στάση του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου τους τελευταίους μήνες και τόνισε: “Ναι, η οικονομική και κοινωνική πολιτική, που εφαρμόζεται σήμερα στην Ελλάδα, δεν είναι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Αλλά δεν ξεχνάμε ποτέ ότι για να υπάρχει κοινωνία, για να υπάρχει κοινωνικό κράτος και κοινωνική δικαιοσύνη, πρέπει πρώτα να υπάρχει ανεξάρτητο κράτος”.

Επίσης, επεσήμανε ότι οφείλουμε να υπερασπιστούμε την στρατηγική, που οδήγησε στην ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι σε “όλους όσοι θα επιθυμούσαν να μετατρέψουν το Κυπριακό σε παράπλευρο παράγοντα γενικότερων ανακατάξεων ισχύος στη Μεσόγειο”.

Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρόεδρος της Βουλής έκλεισε την ομιλία του με τα λόγια του Ανδρέα Παπανδρέου: “Η ελευθερία, η ανεξαρτησία, η δημοκρατία δεν χαρίζονται. Η κατάκτηση τους είναι υπόθεση του λαού. Είναι υπόθεση μόνιμου αγώνα”.

Στο μνημόσυνο του Ανδρέα Παπανδρέου, που τελέστηκε με πρωτοβουλία της ΕΔΕΚ, την Κυπριακή Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου. Παρέστησαν ο πρέσβης της Ελλάδος Βασίλης Παπακωνσταντίνου , η ηγεσία της ΕΔΕΚ και εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε