Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Κακλαμάνης: Θα ήταν ατόπημα να δεχτώ τα απόρρητα έγγραφα από τον Λοβέρδο

Κακλαμάνης: Θα ήταν ατόπημα να δεχτώ τα απόρρητα έγγραφα από τον Λοβέρδο

«Ήταν ατόπημα να παραλάβω τα έγγραφα» ξεκαθάρισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος ως προεδρεύων αρνήθηκε να παραλάβει τα απόρρητα έγγραφα τα οποία τουέδωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Κακλαμάνης επεσήμανε δε ότι τα συγκεκριμένα έγγραφα «ήταν απόρρητα», αλλά «δεν είχαν την ίδια διαβάθμιση, άλλο είχε διαβάθμιση ένα και άλλο πέντε, δηλαδή αυστηρά απόρρητο».

Μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε ότι εν τέλει «τα συγκεκριμένα έγγραφα δεν κατατέθηκαν ποτέ στα πρακτικά της Βουλής, κατατέθηκαν σε μένα, προσωπικά, με δική μου ευθύνη» και συνέχισε λέγοντας: «Εκείνη τη στιγμή δεν είχα πρόχειρο το νόμο για έγγραφα υψίστης ασφαλείας, αλλά μου ήλθε στο μυαλό ο Θεόδωρος Πάγκαλος που σε αντίστοιχη περίπτωση είχε στείλει στον εισαγγελέα με το αδίκημα της κατασκοπείας δημοσιογράφο για διάρρευση επίσημου έγγραφου. Εκείνη τη στιγμή, λοιπόν, αντιλήφτηκα ότι έπρεπε να προστατεύσω τον εαυτό μου και το Κοινοβούλιο».
Ως εκ τούτων, δήλωσε ο κ. Κακλαμάνης «δεν έκανα τυπική παραλαβή και απλά πήρα τα έγγραφα. Τα έβαλα σε ένα φάκελο και τον έστειλα στον πρόεδρο της Βουλής ο οποίος ορθώς τον άνοιξε στην Διάσκεψη των Προέδρων».

“Πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο”

Επίσης ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε ότι από το 1990 που ο ίδιος είναι βουλευτής δεν είχε συμβεί ξανά παρόμοιο περιστατικό στην ελληνική Βουλή και διευκρίνισε ότι γνωρίζοντας καλά τον Κανονισμό, αποφάσισε να ζητήσει τη σύγκληση της αρμόδιας επιτροπής και να παραδώσει τον φάκελο.

Ερωτηθείς για το αν πρέπει να δοθούν εξηγήσεις ο κ. Κακλαμάνης σημείωσε ότι «σωστά ζητά εξηγήσεις η ΝΔ», ενώ προσέθεσε ότι ο κ. Καμμένος «βιάστηκε να πει ότι θα τα αποχαρακτηρίσει αυτός γιατί έχει συσταθεί ΕΔΕ».

Τέλος, αναφερόμενος στην επίθεση της ΝΔ προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ο κ. Κακλαμάνης περιορίστηκε να απαντήσει: «Υπενθυμίζω, χωρίς σχόλιο, στην ομόφωνη απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων ότι δεν διαφώνησε κανείς».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις