Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Κάλεσμα Φώφης για δυναμικό “παρών” στο Σύνταγμα

Κάλεσμα Φώφης για δυναμικό “παρών” στο Σύνταγμα

«Το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο παραμένει ζωνταντό, αλλά θα είναι και πρώτο στις εκλογές της Κυριακής, γιατί η δύναμή του είναι ο κόσμος του, είναι οι άνθρωποι που το στήριξαν εδώ και δεκαετίες, ένας κόσμος που λοιδωρήθηκε, ένας κόσμος, που, σε πολλές περιπτώσεις, εκφοβίζεται από θλιβερές μειοψηφίες», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

«Η παράταξή μας, όμως, δεν λύγισε, ακόμα και στα πιο δύσκολα, εμπέδωσε τη δημοκρατία σε αυτό τον τόπο, δικαίωσε τον αγώνα τόσων γενιών, κράτησε την Ελλάδα όρθια με τις θυσίες των πολιτών», συνέχισε η κ. Γεννηματά, τονίζοντας ότι «ήρθε η ώρα που οι άνθρωποι που έχουν στηρίξει το ΠΑΣΟΚ, όλα τα προηγούμενα χρόνια, να δώσουν δυναμικά το “παρών” την Παρασκευή το βράδυ στο Σύνταγμα και να στείλουν μήνυμα υπερηφάνειας και αποφασιστικότητας».

«Θα κρατήσουμε ψηλά τη σημαία, έχουμε μνήμη και κρίση, έχουμε ενθουσιασμό και θέληση, θα σταθούμε όρθιοι, είναι ώρα ιστορικής ευθύνης, θα κάνουμε το χρέος μας, θα στείλουμε το μήνυμα της νίκης για την “αυτοδύναμη Ελλάδα”», κατέληξε η κ. Γεννηματά.

Παράλληλα, η Φώφη Γενημματά κάλεσε τη ΝΔ να μην επικαλείται τον Ολάντ κατά περίπτωση.Μιλώντας με δημοσιογράφους ανέφερε ότι ο Γάλλος σοσιαλιστής υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές «βγήκε και υπερασπίστηκε το ΠΑΣΟΚ και δεν μπορεί να τον επικαλούνται κατά περίπτωση».

«Βγήκε και είπε το τι παρέλαβε η χώρα, η ΝΔ κατεβαίνει στις εκλογές, χωρίς να πει ούτε μια λέξη και μας λένε σήμερα ότι θα στηρίξουν τον Ολάντ. Δεν κατάφεραν να αρθρώσουν ούτε μια λέξη στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, δεν είπαν ποτέ τίποτα, δεν μπόρεσαν να επηρεάσουν τις εξελίξεις και τώρα λένε ότι θα στηρίξουν τον Ολάντ, αλλά όταν ο Ολάντ στηρίζει το ΠΑΣΟΚ και τη διακυβέρνησή του, διστάζουν να το πουν», πρόσθεσε η κ. Γεννηματά.

Επίθεση ενταντίον Σαμαρά και Τσίπρα

«Μας χωρίζουν τρεις μέρες από τις εκλογές και δεν πρέπει να αφήσουμε να κυριαρχήσει ο λαϊκισμός και η δημαγωγία», δήλωσε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και εξήγησε ότι «κάποιοι συνεχίζουν στον ίδιο καταστροφικό δρόμο, με πρωταγωνιστή τον κ. Τσίπρα, μας καλούν να παίξουμε σε μια ζαριά, όλα όσα με πόνο και κόπο κατέκτησε ο ελληνικός λαός το τελευταίο διάστημα».

«Προσπαθούν να δημιουργήσουν το “κόμμα της δραχμής”, παίζοντας το παιχνίδι των κερδοσκόπων», σημείωσε και πρόσθεσε λέγοντας ότι «επικαλούνται την αριστερά, αλλά δεν έχουν το ήθος της, δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να οδηγήσουν την Ελλάδα στην απομόνωση, έξω από την ΕΕ και την ευρωζώνη».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ συνέχισε λέγοντας ότι «από την άλλη μεριά, ο κ. Σαμαράς επιμένει να ικανοποιήσουμε την προσωπική του ματαιοδοξία να γίνει πρωθυπουργός. Διεκδικεί την ψήφο του ελληνικού λαού δηλώνοντας “απών” από τον τηλεοπτικό διάλογο, χωρίς να δίνει συνεντεύξεις και απαντήσεις στην αγωνία της ελληνικής κοινωνίας».
«Απέναντι στους εκφραστές της ανευθυνότητας και του πολιτικού κυνισμού, απέναντι στα ψέματα που οδηγούν την Ελλάδα στην πτώχευση, τους Έλληνες στη φτώχεια, την πατρίδα μας στη δραχμή, το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί την πρώτη θέση για να πετύχει τον εθνικό συναγερμό και τη συνεργασία όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων της ευθύνης, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης», κατέληξε η κ. Γεννηματά.

Διαβάστε
Αγωνία στο ΠΑΣΟΚ για να συγκεντρωθεί κόσμος στο Σύνταγμα την Παρασκευή

Απόψε η κεντρική συγκέντρωση της ΝΔ στο Ζάππειο

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε