Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Καλή η κατάσταση της υγείας του Β.Ράπανου – Τι γίνεται όμως με το υπουργείο Οικονομικών

Καλή η κατάσταση της υγείας του Β.Ράπανου – Τι γίνεται όμως με το υπουργείο Οικονομικών

Ερωτήματα προκαλεί η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου ότι στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ μαζί με τον κ.Αβραμόπουλο θα πάει ο κύριος…Ζανιάς!

Η κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού είναι καλή όμως ο κ.Σαμαράς δεν μπορεί να ταξιδέψει και έτσι την χώρα θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Σταθερά βελτιούμενη εξελίσσεται όμως και η πορεία της υγείας του προοριζόμενου για τη θέση του υπουργού Οικονομικών, Βασίλη Ράπανου, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, έπειτα από έντονη αδιαθεσία που εμφάνισε προχθές.

Οι θεράποντες ιατροί του κ. Ράπανου εκτιμούν ότι η κατάστασή του έχει σταθεροποιηθεί. Ο ασθενής, μάλιστα, σηκώθηκε σήμερα από το κρεβάτι, παρότι πληροφορίες αναφέρουν ότι εξακολουθεί να εμφανίζει περιορισμένη αστάθεια.

Αύριο το πρωί, ο κ. Ράπανος θα υποβληθεί σε γαστροσκόπηση, ενώ αναμένεται να λάβει εξιτήριο πιθανόν το απόγευμα ή το αργότερο την Τρίτη το πρωί.

Και εδώ αρχίζουν τα ερωτήματα στο τι γίνεται τελικά με τον κ.Ράπανο. Όπως προαναφέραμε ο κ.Αβραμόπουλος θα πάει στη Σύνοδο Κορυφής αντί του πρωθυπουργού όμως μαζί του θα πάει και ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζανιάς.
 
Ο κ.Ζανιάς είχε πάει και στο Eurogroup της περασμένης Πέμπτης και το ΕΚΟΦΙΝ της Παρασκευής γιατί ο κ.Ράπανος δεν προλάβαινε να ορκιστεί και να πάει. Όμως αύριο όπως λένε οι γιατροί το αργότερο την Τρίτη θα πάρει εξιτήριο άρα θα μπορεί να ορκιστεί ως υπουργός Οικονομικών και να πάει στις Βρυξέλλες.

Ακόμη όμως και να μην μπορεί να ταξιδέψει ο κ.Ράπανος μαζί με  τον Δημήτρη Αβραμόπουλο θα βρίσκεται ο Χρήστος Σταϊκούρας που είναι αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ενώ ο κ.Ζανιάς δεν μετέχει καν στη νέα κυβέρνηση.

Η δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου είναι η εξής:

«Ο πρωθυπουργός, μετά τη ρητή απαγόρευση του θεράποντος ιατρού, καθηγητή, κ. Θεοδοσιάδη, να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής στις 28-29 Ιουνίου, ορίζει ως επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπείας στη Σύνοδο, τον υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν: ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Ζαννιάς, ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Κωστής Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας».

Σημερινά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για ξαφνική εμπλοκή με τον κ.Ράπανο. Το “Βήμα της Κυριακής” αναφέρει ότι ο Β.Ράπανος αποδέχθηκε τα βαριά καθήκοντα του υπουργού Οικονομικών με την πεποίθηση ότι έχει τη στήριξη των τριών αρχηγών που συνεργάζονται στην κυβέρνηση και τη συνδρομή μιας ισχυρής υπουργικής ομάδας. Πολύ σύντομα αντιλήφθηκε ότι θα βιώσει τη μοναξιά ενός αριστερού οικονομολόγου σε μια κυβέρνηση δεξιών προδιαγραφών χωρίς ισχυρά στηρίγματα γύρω του. Το θέμα ασφαλώς δεν είναι προσωπικό αλλά βαθιά πολιτικό, σημειώνει το δημοσίευμα.

Από τη στιγμή που αποδέχθηκε την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για το υπουργείο Οικονομικών άρχισε να εκτυλίσσεται μια σειρά ατυχών συμβάντων. Ο κ.Στουρνάρας που θεωρείτο φαβορί για το υπουργείο Ανάπτυξης, έμεινε εκτός κυβέρνησης ενώ ούτε οι κκ. Ζανιάς, Γαννίτσης και Μαραβέγιας περιελήφθησαν τελικώς στα σχέδια των τριών αρχηγών.

Στα υπουργεία Εργασίας και Υγείας, οι ηγεσίες θεωρούνται ασθενείς για τις απαιτήσεις που έχει η κατάσταση της χώρας, ενώ εκτιμάται ότι το υπερυπουργείο Ανάπτυξης θα χρειαστεί χρόνο για να συντονιστεί την ώρα που αναδεικνύεται επιτακτική η ανάγκη αξιοποίησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Κάπως έτσι το υπουργείο Οικονομικών δεν μετετράπη σε ένα επιτελικό υπουργείο το οποίο θα συντόνιζε την προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας όπως είχε συζητηθεί αρχικώς.

Επιπλέον ναυάγησαν και τα σχέδια του κ.Ράπανου για “μεταγραφή” έμπειρων οικονομολόγων στο επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών κάτι που φαίνεται πως δεν έχει αφήσει ευχαριστημένο τον ίδιο.

Αυτό που μένει να δούμε τώρα είναι πότε τελικά θα αναλάβει ο ίδιος την θέση του υπουργού Οικονομικών και αν τελικά θα λήξει αυτή η εμπλοκή που υπάρχει.

Πάντως χθες βράδυ όπως μετέδωσε το Mega το κλιμάκιο της Τρόικας που αναμενόταν να φτάσει την Δευτέρα στη χώρας μας ίσως να μην έρθει μέχρι να δουν τι θα γίνει με την υγεία του κ.Ράπανου και αφού πρώτα έχει ορκιστεί ως υπουργός.

Τι ζητούν και τι δίνουν οι Βρυξέλλες στη νέα κυβέρνηση – Οι κόκκινες γραμμές στη διαπραγμάτευση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δεν θα πάει στις Βρυξέλλες ο Σαμαράς – “Ακινησία στο σπίτι του για μία εβδομάδα” λέει ο θεράπων ιατρός

Στο νοσοκομείο όλο το ΣΚ ο πρωθυπουργός μετά την επέμβαση – Αύριο θ’ αποφασίσουν αν θα πάει στις Βρυξέλλες

Στο νοσοκομείο ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε