Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

«Καμία ανησυχία για το τραπεζικό σύστημα»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αν κάνουμε αυτό που πρέπει όλοι, υπάρχει διέξοδος από την κρίση, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Καμία ανησυχία δεν πρέπει να υπάρχει για το τραπεζικό σύστημα, το οποίο, παρά την πρωτοφανή κρίση είναι σε καλή κατάσταση, τόσο από πλευράς κεφαλαιακής κατάστασης, όσο και ρευστότητας», διαβεβαίωσε ο Απόστολος Ταμβακάκης τον Κάρολο Παπούλια.

«Ίσως είμαστε, από πλευράς κεφαλαιακής επάρκειας, καλύτερα από ποτέ, όσο και αν σας φαίνεται περίεργο αυτό στην παρούσα φάση», τόνισε.

Ο κ. Ταμβακάκης εξέφρασε ακόμη την πεποίθηση, ότι η χώρα θα τα καταφέρει και ότι υπάρχει διέξοδος, «αρκεί πολίτες, επιχειρήσεις, πολιτικοί, όλοι να κάνουμε αυτό που πρέπει, που ξέρουμε τί πρέπει να κάνουμε, σε κλίμα συνεννόησης, αλληλεγγύης, σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους, που ξέρουμε ότι είναι και οι φυσικοί μας σύμμαχοι, ήταν και θα είναι».

Βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο, ο Απόστολος Ταμβακάκης επανέλαβε την έκκληση για κλίμα συνεννόησης από τις επιχειρήσεις, τον πολιτικό κόσμο και την κοινωνία, ενώ σημείωσε ότι και ο κ. Παπούλιας είναι αισιόδοξος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε