Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Καμία σαφής εγγύηση για μισθούς και συντάξεις Οκτωβρίου

”Μαχόμαστε αλλά δεν εγγυώμαστε” απάντησε ο Παπανδρέου στην ερώτηση για τους μισθούς και τις συντάξεις, σε μία μαραθώνια και άνευρη συνέντευξη τύπου.

Περισσότερες απορίες και αγωνίες γέννησε η συνέντευξη του Πρωθυπουργού από τις απαντήσεις που έδωσε.

Το κυρίαρχο δεν είναι άλλο από το ότι απέφυγε ο Παπανδρέου να δώσει κατηγορηματική διαβεβαίωση για την πληρωμή μισθών και συντάξεων την ώρα που διεθνώς κάνουν λόγο για ελεγχόμενη πτώχευση της Ελλάδας και ακόμα και για έξοδο μας από την ευρωζώνη.

Ο Πρωθυπουργός άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, με την φράση που επανέλαβε και σήμερα ”θα κάνουμε τα πάντα να μείνουμε στο ευρώ” που αποτελεί και μήνυμα στο εξωτερικό, και ιδίως τη Γερμανία.

Αυτοί που σίγουρα αισθάνονται περισσότερο ανασφαλείς είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς ο Παπανδρέου απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν ΤΩΡΑ απολύσεις στο στενό δημόσιο τομέα, ενώ άνοιξε θέμα άρσης της μονιμότητας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν είναι ΤΑΜΠΟΥ.

Ούτε το εαν θα είναι αρχηγός του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές απάντησε ο Πρωθυπουργός που τουλάχιστον απέκλεισε τις πρόωρες εκλογές.

Πάντως σύντομα θα αποδειχτεί πόσο αλλάζει το πολιτικό κλίμα από τις επαφές Παπανδρέου Σαμαρά και Βενιζέλου πριν ο τελευταίος ανακοινώσει το μεσημέρι το νέο χαράτσι στα ακίνητα.Για αυτό το θέμα αναμένεται να δοθεί μάχη αύριο στις 12.00 το μεσημέρι στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε επίσης:
Οι αντιδράσεις των κομμάτων στη συνέντευξη Παπανδρέου
Απέκλεισαν απο τη συνέντευξη τύπου ηλεκτρονικές εφημερίδες και τοπικά μέσα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε