weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

«Κάναμε και λάθη τις πρώτες 100 ημέρες»

Οικογενειακή φωτογραφία της κυβέρνησης. ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Χρονιά ιστορικών αλλαγών με τον πολίτη στο επίκεντρο χαρακτήρισε το 2010 ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στην διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 100 πρώτων ημερών της νέας κυβερνητικής θητείας του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παπανδρέου έθεσε αμέσως το δίλημμα «ή τώρα ή ποτέ» και έδωσε την απάντηση ότι για την κυβέρνηση η επιλογή είναι μία και σαφής: «Αταλάντευτα τώρα», ενώ πρόσθεσε ότι η κατάσταση δεν επιτρέπει μερεμέτια και φτιασιδώματα αλλά μεγάλες αλλαγές και ανατροπές.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η εικόνα που αντίκρισε η κυβέρνηση ξεπερνά κάθε φαντασία ενώ το έλλειμμα και το χρέος είναι χωρίς προηγούμενο. Σε διεθνές επίπεδο, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, υπάρχουν εκφράσεις εναντίον της χώρας μας οι οποίες ξεπερνούν κάθε ανεκτό όριο και οι οποίες, όπως τόνισε, τον ενοχλούν και προσβάλλουν βαθύτατα όλους τους Έλληνες. Ωστόσο παραδέχθηκε ότι είναι η Ελλάδα εκείνη η οποία έδωσε αφορμή για τέτοιου είδους σχόλια τα οποία αγγίζουν τα όρια του ρατσισμού, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν πρέπει, ανέφερε επίσης, να μεταφέρουμε σε τρίτους τις δικές μας ευθύνες για να λύσουμε τα προβλήματα αλλά να βασιστούμε στις δικές μας δυνάμεις και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια όπως έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε ότι από την ανευθυνότητα και την απραξία των προηγούμενων ετών, προχωράμε σε σημαντικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις.

Τις 100 πρώτες ημέρες ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έλυσε όλα τα προβλήματα και δεν απέφυγε τα λάθη. Υποσχέθηκε πάντως ότι η κυβέρνηση θα γίνεται όλο και καλύτερη και θα συνεχίσει το δύσκολο δρόμο «με ορθοπεταλιά», όπως τόνισε χαρακτηριστικά. Στο επόμενο διάστημα, όπως τόνισε, η κυβέρνηση θα ανοίξει δύο νέα μέτωπα τα οποία θα αφορούν το πολιτικό σύστημα με την αλλαγή του εκλογικού συστήματος και το σχέδιο Καλλικράτης. Επίσης θα κατατεθεί σύντομα το νομοσχέδιο που θα αφορά τους νόμιμους μετανάστες.

Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι στην πρόθεση των αλλαγών αυτών θα υπάρξουν αντιδράσεις αλλά όπως υπογράμμισε: «οι πολίτες μας εξέλεξαν για να προχωρήσουμε σε τομές» και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση δεν θα διστάσει απέναντι στα κακώς νοούμενα κεκτημένα τα οποία δρουν σε βάρος του λαού, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι στο τέλος της τετραετίας η κυβέρνηση θα έχει πετύχει το στόχο της να κάνει πιο περήφανους τους Έλληνες.

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τα σχόλια περί απραξίας, ασυνεννοησίας και σύγχυσης που επικρατούν στην κυβέρνηση ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι δεν είναι αυτή η εικόνα της κυβέρνησης και ότι κάποιος παρακολουθεί μόνο τηλεόραση ή διαβάζει εφημερίδες μπορεί όντως να δημιουργήσει αυτή την εικόνα.

Σε ερώτηση για το κλίμα πανικού που φαίνεται να υπάρχει και με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι είναι εύκολη η δημιουργία πανικού μέσω των τηλεοράσεων και των εφημερίδων και πρόσθεσε ότι ζητάει σοβαρότητα από όλους ώστε να μη διαμορφωθεί ένα κλίμα μιζέριας και γκρίνιας. 

Επίσης ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα προς τον ελληνισμό της διασποράς ο οποίος όπως τόνισε πονάει τον τόπο του, ειδικότερα βλέποντας και ακούγοντας τις εκφράσεις που διατυπώνονται σε βάρος της Ελλάδας. Ο ελληνισμός της διασποράς, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, ξέρει ότι η Ελλάδα μπορεί διαφορετικά και ότι ο ίδιος (ο ελληνισμός) θα συμβάλλει στην προσπάθεια της χώρας παρέχοντας και πολιτική στήριξη.

Το Newsit.gr θα σας παρουσιάσει τι υποσχέθηκε η κυβέρνηση, τι υλοποίησε και τι όχι. Μεγάλη έρευνα της Alco.
Περιμένουμε τα δικά σας σχόλια – απολογισμό. 

#TAGS MM