Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Κάνει τα πάντα για να κρατηθεί στην εξουσία!

Κάνει τα πάντα για να κρατηθεί στην εξουσία!

Όποιος προσπαθεί να παρακολουθήσει από τα ξημερώματα τις κινήσεις του Γιώργου Παπανδρέου πλέον σε ένα συμπέρασμα μπορεί να καταλήξει: Οτι προσπαθεί με κάθε τρόπο να μείνει στην εξουσία. Είναι πλέον εμφανές ότι δεν θέλει να εγκαταλείψει την πρωθυπουργία.

Ας πάρουμε τα πράγματα με την χρονική τους σειρά:

Το υπουργικό συμβούλιο που ήταν ίσως ένα από τα συντομότερα στην θητεία αυτής της κυβέρνησης, αν και όλοι νόμιζαν ότι ήταν το πιο κρίσιμο, κράτησε πολύ λίγο. Το εντυπωσιακό μάλιστα ήταν ότι ούτε ένας υπουργός δεν αμφισβήτησε τον Γ. Παπανδρέου, ενώ πολλοί κορυφαίοι υπουργοί μίλησαν με λόγια αποθέωσης για την κυβέρνηση της οποίας είναι μέλη.

Όλων αυτών είχαν προηγηθεί δηλώσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι ζητούσαν την παραίτηση του Γ. Παπανδρέου και τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Έτσι, με τυμπανοκρουσίες ανακοινώθηκε ότι ο πρωθυπουργός δεν παραιτείται και δεν θα ζητήσει παραιτήσεις υπουργών. Εξουσιοδοτεί τους κυρίους Αθανασάκη και Ρέππα για να μιλήσουν με τον κ. Σαμαρά για την κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Εδώ όμως τα πράγματα περιπλέκονται. Κι αυτό γιατί ο κ. Παπανδρέου δεν έχει ξεκαθαρίσει αν αυτή η κυβέρνηση θα έχει άλλον πρωθυπουργό. Ο κ. Σαμαράς από την άλλη ήταν ξεκάθαρος: μεταβατική κυβέρνηση η οποία θα φέρει σε πέρας τις εκκρεμότητες με την 6η δόση και την δανειακή σύμβαση και εκλογές μέχρι τα Χριστούγεννα!
Οπότε όλα είναι στον αέρα!

Και φτάσαμε στο απόγευμα που ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε ενώπιον των βουλευτών του και επι της ουσίας δεν είπε τίποτα καινούριο. Ούτε καν ότι αποφάσισαν στο υπουργικό κυβέρνηση εθνικής ενότητας.
Ανέλυσε τα γεγονότα, πέταξε μερικές κορώνες απειλώντας τους εταίρους και δεν ανακοίνωσε καν ότι το δημοψήφισμα μας τελείωσε!

Αυτό, προκάλεσε την έκρηξη της Αννας Διαμαντοπούλου η οποία σηκώθηκε όρθια στα έδρανα και τον εγκάλεσε γιατί δεν ανέφερε τίποτα για την κυβέρνηση εθνικής ευθύνης.

Πιο μεγάλη ήταν η έκρηξη όμως της Βάσως Παπανδρέου η οποία σε έντονο ύφος του είπε: “Λυπάμαι για την παράταξη και τη χώρα, περίμενα την παραίτηση και την δική σου και της κυβέρνησης”.

Και εδώ έρχεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο οποίος πήρε τον λόγο μετά τον πρωθυπουργό και εκείνος ήταν που επισήμως ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα δεν θα πάει σε δημοψήφισμα και ότι για να εγκριθεί η δανειακή σύμβαση από την Βουλή θα απαιτηθούν 180 ψήφοι, δηλαδή διευρυμένη πλειοψηφία.

Αυτή την στιγμή η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι εξοργισμένη. Κι αυτό γιατί περίμεναν όλοι να τους δοθεί απόψε ο λόγος. Οι εκρήξεις της Βάσως Παπανδρέου και του Δημήτρη Λιντζέρη μετά την ομιλία του πρωθυπουργού, οδήγησαν σε διακοπή της συνεδρίασης για άλλη ημέρα.

Όμως με το κλίμα αυτό οι συσχετισμοί αλλάζουν και πάλι. Ο πρωθυπουργός αύριο θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή. Και ήδη ο κ. Λιντζέρης είπε ότι δεν θα την δώσει. Δηλαδή όπως έχουν τα πράγματα η κυβέρνηση μοιάζει να μην έχει την δεδηλωμένη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χαοτική η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ – Ένας πρωθυπουργός εκτός πραγματικότητας και οι βουλευτές στα κάγκελα με άγριες βρισιές

Παπανδρέου: «Έλα να διαπραγματευτούμε» – Σαμαράς: «Όχι με εσένα πρωθυπουργό»…

Εκτός ελέγχου οι βουλευτές: Ξυνίδης σε Καϊλή: “Σιγά την καλτσοδέτα”

Μέσα στο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο – Δείτε φωτό

Το σχέδιο Παπανδρέου για να κρατήσει την εξουσία

 

Βάσω στον πρωθυπουργό: Έχεις άγνοια της κατάστασης! Περίμενα την παραίτησή…

Υπουργικό τέλος – Πήρε πίσω το δημοψήφισμα – Προσπαθεί να κερδίσει χρόνο

Αντ.Σαμαράς: “Τι εννοώ μεταβατική κυβέρνηση”


 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε