Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Κανένα πρόστιμο στους αστυνομικούς για το εθνόσημο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το Υπ. Προστασίας του Πολίτη ξεκαθάρισε ότι δεν αφαιρείται το εθνόσημο από την στολή των αστυνομικών. Δεν γνωρίζουν για πρόστιμα λένε οι αστυνομικοί στο Newsit. Η καταγγελία έγινε από το ΛΑΟΣ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο εθνόσημο ή σε άλλα εμβλήματα του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ.

“Με πρόσφατη διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, υπενθυμίζεται στο αστυνομικό προσωπικό, μεταξύ άλλων, να φέρει κανονικά τη στολή του (αριθμοί μητρώου – δηλωτικοί της ταυτότητας, κλπ.) ενώ καθιερώνεται και ειδικός διακριτικός αριθμός στο κράνος των αστυνομικών, που υπηρετούν στις Υποδιευθύνσεις Αποκατάστασης Τάξης” αναφέρει σχετικά η ανακοίνωση.

Στην διαταγή υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικοί δεν πρέπει να έχουν “κονκάρδες, διακριτικά υπηρεσιών ή άλλα διακριτικά σήματα και εξαρτήματα πέραν των προβλεπόμενων από τις ισχύουσες διατάξεις” και πουθενά δεν αναγράφει ότι απαγορεύεται το εθνόσημο.
  
‘Αγνοια δηλώνει στο Newsit, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Χρήστος Φωτόπουλος. Όπως μας είπε, στην Π.Ο.ΑΣ.Υ δεν έχει γίνει καμιά καταγγελία για τέτοιο πρόστιμο από κανέναν αστυνομικό  και ούτε έχει ακούσει  κάτι τέτοιο. Είπε επίσης οτι μετά την καταγγελία που έγινε στη Βουλή, αναμένει την απάντηση από τους  αρμόδιους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρόστιμα που πήραν αστυνομικοί ήταν γιατί έφεραν λάθος διακριτικά στην στολή τους.  

Νωρίτερα ο κ.Αϊβαλιώτης μιλώντας στο Νewsit  είπε οτι σύμφωνα με επώνυμες καταγγελίες αστυνομικών υπάρχει και εγκύκλιος που προβλέπει πρόστιμο όταν υπάρχει ελληνική σημαία πάνω στην στολή.
Χαρακτηριστικά λέει πως δεν ήταν μια η δύο οι περιπτώσεις που έγινε η καταγγελία. “Οι άνθρωποι μας παίρνουν τηλέφωνο αγανακτισμένοι και λένε πως τους υποδεικνύουν να βγάλουν αμέσως την ελληνική σημαία από την στολή.

Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, ρωτά εάν ισχύει η πληροφορία ότι όποιοι αστυνομικοί έχουν στη στολή τους το εθνόσημο θα τιμωρούνται με χρηματικό πρόστιμο 100 ευρώ. Η ερώτηση έγινε προς τους αρμόδιους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών.

Η σχετική διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.




Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε