Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Κάνουμε κυβέρνηση, αλλά χάνουμε τη δόση λόγω… Ιταλίας!

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Ας δούμε μερικά νούμερα. Πρώτα το χρέος της Ιταλίας. Αγγίζει τα 1,9 τρισεκατομμύρια ευρώ. Το επόμενο νούμερο είναι οι δανειακές ανάγκες της χώρας

αυτές υπολογίζονται για τους επόμενους 12 ως 15 μήνες (για την εξυπηρέτηση του χρέους της γειτονικής χώρας) από 250 ως 380 δισεκατομμύρια ευρώ.

Απέναντι σε αυτά τα νούμερα αν αντιπαραβάλουμε το συνολικό χρέος της Ελλάδας που κινείται κοντά στα 370 δισεκατομμύρια, αρκεί κανείς να καταλάβει ότι οι αριθμοί από μόνοι τους προδίδουν πως η Ελλάδα δεν είναι το πρόβλημα της ευρωζώνης ή του κόσμου ολόκληρου, αλλά έχει πρόβλημα και μάλιστα πολύ σοβαρό.

Ήδη από τη σύνοδο των Καννών όπου ουσιαστικά οι … G19 ζήτησαν από τον 20ο, τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι να δεχθεί την επιτήρηση Ευρώπης και ΔΝΤ και αμέσως μετά να φύγει φάνηκε πως το πρόβλημα δεν είναι η Ελλάδα, αλλά ο “γίγαντας” δίπλα της.

Τα ποσά όμως που θα χρειαστούν για τη στήριξη της Ιταλίας με βάση τα παραπάνω νούμερα δείχνουν ότι και στην περίπτωση που η χώρα μας αποκτήσει άμεσα (το μεσημέρι) κυβέρνηση και τηρήσει κατά γράμμα τις δεσμεύσεις υπάρχει πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο… ατυχήματος με την Ιταλία.

Αν χρειαστεί η Ευρώπη να στηρίξει την Ιταλία πολύ απλά οι πόροι (αυτή τη στιγμή τουλάχιστον) δεν υπάρχουν.
Η χώρα μας πολύ απλά με τον έναν ή τον άλλο τρόπο πρέπει να εξασφαλίσει το νέο δάνειο που θα της επιτρέψει να μείνει εκτός αγορών ως το 2015.

Κάπου εδώ έρχεται και το ερώτημα. Θα προλάβουμε ή το βάρος θα πέσει στην Ιταλία;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Κλείδωσαν” Πρωθυπουργούς-Υπουργικό Συμβούλιο – Το μεσημέρι η ανακοίνωση

Ciao Silvio…. Ciao!

Πέφτει ο Σίλβιο ανεβαίνουν οι αγορές

Οργή Σαμαρά – Όχι στην υπογραφή “υπάρχει εθνική αξιοπρέπεια” – Απειλές απ’ τους Ευρωπαίους

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε