Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Καπελέρης: Δεν πήρα ποτέ στα χέρια μου τη λίστα Λαγκάρντ – Αύριο οι εξηγήσεις Διώτη

Καπελέρης: Δεν πήρα ποτέ στα χέρια μου τη λίστα Λαγκάρντ – Αύριο οι εξηγήσεις Διώτη

Δε μου δόθηκε ποτέ εντολή για πλήρη έλεγχο επανέλαβε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννης Καπελέρης στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε σήμερα τους οικονομικούς εισαγγελείς για τη λίστα Λαγκάρντ.

Ο κ. Καπελέρης, που κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος, δεν παρουσιάστηκε ο ίδιος στο γραφείο των οικονομικών εισαγγελέων, Σπύρου Μουζακίτη και Γρηγόρη Πεπόνη, αλλά κατέθεσε με υπόμνημα μέσω του δικηγόρου του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εμμένει σε όσα έχει ισχυριστεί από την πρώτη φορά που προσήλθε στο γραφείο των εισαγγελέων. Ο κ. Καπελέρης, επικεφαλής του ΣΔΟΕ την περίοδο που ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου παρέλαβε τη λίστα Λαγκάρντ από τις γαλλικές αρχές, υποστηρίζει ότι δεν πήρε ποτέ στα χέρια του τη λίστα και τονίζει ότι οποιοδήποτε αδίκημα σε σχέση με αυτό το υλικό δεν τον αφορά.

Φέρεται να επαναλαμβάνει, επίσης, ότι ο τότε υπουργός του παρέδωσε μία εκτυπωμένη σελίδα υπολογιστή η οποία δεν μπορούσε να πρωτοκολληθεί ή να αποτελέσει βάση ενδελεχούς ελέγχου και την οποία επέστρεψε στον κ. Παπακωνσταντίνου.

Και υποστηρίζει ότι ποτέ δεν του δόθηκε εντολή για πλήρη έλεγχο ο οποίος, όπως λέει ο κ. Καπελέρης, δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς τα πλήρη στοιχεία της λίστας. Υπογραμμίζει δε, ότι αν λάμβανε σχετική εντολή ο ίδιος θα ζητούσε η εντολή αυτή να διαβιβαστεί εγγράφως μαζί με όλο το υλικό.

Τέλος κ. Καπελέρης αναφέρει, επίσης, στο υπόμνημά του ότι δεν υπάρχουν “εξ αντανακλάσεως” ευθύνες και υπογραμμίζει ότι από τις θέσεις που κατείχε ενήργησε στο πλαίσιο των καθηκόντων του και θεωρεί αδιανόητο να του καταλογίζονται ευθύνες που ανήκουν σε άλλους.

Στο μεταξύ, σήμερα έγινε γνωστό ότι ο έτερος πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ και διάδοχος του κ. Καπελέρη, Ιωάννης Διώτης, θα δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για νόθευση εγγράφου, την Τρίτη.
Και ο κ. Διώτης θα καταθέσει υπόμνημα, στο οποίο θα επιμένει σε όσα όλα έχει υποστηρίξει εξ αρχής. Επίσης, προτίθεται να ζητήσει πραγματογνωμοσύνη για την αλλοίωση του USB με τη λίστα, που έχουν στα χέρια τους οι οικονομικοί εισαγγελείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι θα πει ο Διώτης στους οικονομικούς εισαγγελείς για το στικάκι

Η ΕΥΠ ήξερε για τη λίστα Λαγκάρντ από την άνοιξη του ‘10

Οκτώ μήνες στο συρτάρι του Παπακωνσταντίνου η λίστα Λαγκάρντ

ΠΑΣΟΚ κατά ΣΥΡΙΖΑ για το στικάκι: Επίδοξοι επιθεωρητές Κλουζώ ανακάλυψαν την Αμερική!

Κωνσταντοπούλου: Την ημέρα που αλλοιώθηκε το στικάκι είχαν συναντηθεί Βενιζέλος-Διώτης με τον Παπανδρέου

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε