Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Καψής: Λίγο μετά τις 25 Μαρτίου η προκήρυξη εκλογών

Μπορεί να μην μπορεί να προσδιοριστεί ακόμη επακριβώς η ημερομηνία των εκλογών, επειδή υπάρχουν ορισμένες εκκρεμότητες, που απορρέουν από το Μνημόνιο και πρέπει να διευθετηθούν, αλλά η προκήρυξή τους αναμένεται να γίνει μετά τις 25 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αναμένεται να καταρτιστεί πολυνομοσχέδιο, το οποίο να συμπεριλαμβάνει τις εκκρεμότητες που υπάρχουν όπως για παράδειγμα το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και να τεθεί προς έγκριση στο υπουργικό Συμβούλιο μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σχετικά με το ενδεχόμενο παραίτησης του αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου,τόνισε ότι “εφόσον επιθυμεί να παραιτηθεί, αυτό θα γίνει όποτε κρίνει ο ίδιος”, ενώ δεν θεωρείται ως η πιθανότερη εκδοχή να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Το απόγευμα ο κ. Παπαδήμος θα συναντηθεί με τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μάκη Βορίδη και, όπως έγινε γνωστό, το κύριο αντικείμενο θα είναι η επιτάχυνση της επανεκκίνησης των μεγάλων έργων, ενώ δεν αποκλείεται να συζητηθεί και το νομοσχέδιο για τα ταξί, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν ακόμη ορισμένα ζητήματα που θα πρέπει να ρυθμιστούν.

Όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να πάρουν σαφή θέση στις εκδηλώσεις που υποβαθμίζουν την δημοκρατία, δήλωσε ο Παντελής Καψής, με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να γίνουν κανονικά οι παρελάσεις και οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

“Βλέπουμε ένθεν κακείθεν να κινητοποιούνται ακραίες ομάδες πολιτικής πρακτικής και ιδεολογίας και σ΄αυτό το φαινόμενο επιβάλλεται να υπάρξει ενιαίο δημοκρατικό μέτωπο”, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Καψής συμπλήρωσε ότι αυτά τα φαινόμενα, όπως οι αποδοκιμασίες στις συναυλίες του Γιώργου Νταλάρα, ενδέχεται να οδηγήσουν σε επικίνδυνες καταστάσεις και ζήτησε από τις πολιτικές δυνάμεις να κινητοποιηθούν.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε