Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Καραγκούνης για Κοντονή: Συνεχίζει να “καπελώνει” την δικαιοσύνη

Καραγκούνης για Κοντονή: Συνεχίζει να “καπελώνει” την δικαιοσύνη

Η κόντρα Σταύρου Κοντονή και δικαστών για το ζήτημα του πόθεν έσχες βρέθηκε στο επίκεντρο της εκδήλωσης του Ινστιτούτου για τη Δικαιοσύνη και του Συνδέσμου Δικηγορικών Εταιρειών με θέμα η “Η Δικαιοσύνη ως πυλώνας ανάπτυξης”

Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο κ. Κοντονής για το θέμα του πόθεν έσχες νωρίτερα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης είπε μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της εκδήλωσης πως “η δικαιοσύνη χρειάζεται θεσμική ηρεμία, θωράκιση και σεβασμό της ανεξαρτησίας της. Πρέπει να διασφαλιστεί η ανεξαρτησία της ως «κόρη οφθαλμού». Αλίμονο, κάθε φορά που δεν αρέσει μια απόφαση, να κατακρίνεται. Έτσι καπελώνεται η δικαιοσύνη.Ο κ. Υπουργός παραμένει αμετανόητος και συνεχίζει τη θεσμική εκτροπή… Η παρέμβαση όταν γίνεται δημόσια είναι πιο πιεστική και πιο ωμή“.

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου αναφερόμενος στο ίδιο θέμα , σημείωσε πως «σωστά είπε ο κ. Υπουργός ότι και οι κρίνοντες κρίνονται. Όμως όταν υπάρχουν εκρεμμείς υποθέσεις δεν μπορεί να γίνεται κριτική. Ας περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ. Η οποία ακόμη και με μια ψήφο διαφορά να είναι θα πρέπει να την σεβαστούμε

Νωρίτερα, ο κ. Κοντονής είχε ρίξει λάδι στη φωτιά, για το θέμα του πόθεν έσχες και των παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη το οποίο έχει προκαλέσει τα τελευταία 24ώρα κόντρα ανάμεσα στο υπουργείο Δικαιοσύνης και τους δικαστές.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις