Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Καρατζαφέρης: “Έχουμε πλήρη απώλεια εθνικής κυριαρχίας”

Συνεργασία μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εκτίμησε ότι θα υπάρξει μετά τις εκλογές ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης ο οποίος βρέθηκε σήμερα το απόγευμα στην Λάρισα.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, πριν από την ανοιχτή ομιλία του, διερωτήθηκε ακόμη και “αν θα γίνουν τελικά εκλογές”, καθώς την τελευταία εβδομάδα δεν μιλάει κανείς γι΄αυτές. Ωστόσο διέβλεψε, ότι εφόσον γίνουν θα υπάρξει συνεργασία των δυο μεγάλων κομμάτων καθώς “οι δύο με τις φιλότιμες προσπάθειες της τρόικα θα μπορέσουν να έχουν 151 βουλευτές για να κυβερνήσουν”.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εξαπέλυσε επίθεση κατά του κ. Σαμαρά και κ. Βενιζέλου δηλώνοντας πως “έχουμε μία πλήρη απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, έχουμε αφήσει πράγματα που μας ανήκουν στον χειρισμό των ξένων και οι κ. κ. Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν δέσει μόνοι τους πισθάγκωνα τα χέρια τους όταν υπέγραψαν την επιστολή προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο”.

Απαντώντας σε ερώτημα για πιθανή μετεκλογική συνεργασία του ΛΑΟΣ το απέκλεισε, επαναλαμβάνοντας για τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο: “Με αυτούς τους δύο είναι αδύνατο να συνυπάρξω. Πώς θα έβαζα την οικογένειά μου σε ένα αυτοκίνητο που και οι δύο οδηγοί είναι δεμένοι πισθάγκωνα;” διερωτήθηκε και κατέληξε: “Αυτοί οι άνθρωποι είναι αφερέγγυοι. Δεν πρόκειται ποτέ εγώ να συνεργαστώ με αφερέγγυους”.

Οριοθετώντας εξάλλου το διακύβευμα των εκλογών από πλευράς ΛΑΟΣ, υπογράμμισε ότι διακυβεύεται η ελευθερία της χώρας. Ενοχλούμαι εξαιρετικά, τόνισε, όταν βλέπω ένα μούδιασμα στους πολιτικούς αρχηγούς του μνημονίου και βλέπω τον Τόμσεν να μιλά για πολιτικά θέματα που άπτονται της ελληνικής κυριαρχίας. Έφθασε μάλιστα να δίνει και χρίσμα στον ελληνικό λαό, δηλαδή “θα ψηφίσετε αυτά τα δύο κόμματα”. Ενώ επανέλαβε την πρόταση του κόμματός του για διέξοδο από την κρίση η οποία περιλαμβάνει “πέντε χρόνια μορατόριουμ, μείωση άμεσα της φορολογίας, νέο επενδυτικό κλίμα και ανάπτυξη από τον πέμπτο χρόνο όπου θα μπορούσε η χώρα να καταβάλλει δέκα δισ. μέχρι εξοφλήσεως και με επιτόκιο που δανείζει η ΕΚΤ στις τράπεζες όλης της Ευρώπης δηλαδή 1%”.

Και η “Χρυσή Αυγή” βρέθηκε στο στόχαστρο το Γ. Καρατζαφέρη, ο οποίος χρησιμοποιώντας σκληρούς χαρακτηρισμούς διερωτήθηκε :”Πώς να συνυπάρξεις με το διάολο, δεν μπορείς”. Εξέφρασε δε και την απορία του σχετικά με το ότι τα ΜΜΕ δείχνουν μία τέτοια ανοχή “στα παιδιά του Χίτλερ με τις σβάστικες που έχουν περάσει στο απυρόβλητο”.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δεν έκρυψε την δυσφορία του και για τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων όπου το κόμμα του παρουσιάζει διαρκείς πτωτικές τάσεις, και ανέφερε με έμφαση ότι επιχειρούν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα. Υπάρχουν εταιρείες, σχολίασε, που δεν είναι στρατευμένες στην επιστήμη τους αλλά αλλού και υπηρετούν συμφέροντα εκτελώντας συμβόλαια. Απαντώντας σε ερώτημα αν από τα δημοσκοπικά ευρήματα αποτυπώνεται ότι οι πολίτες καταλογίζουν μερίδιο ευθύνης στον ΛΑΟΣ για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση συνεργασίας, απάντησε πως “δεν είναι οι δημοσκοπήσεις, είναι αυτό που θέλουν κάποιοι να προσδιορίσουν, αυτοί που θέλουν να τιμωρήσουν τον ΛΑΟΣ”. Πρόσθεσε δε πως “υπάρχει γραφείο επικοινωνίας στην Αθήνα από την τρόικα το οποίο ελέγχει δημοσιογράφους” ενώ εξέφρασε την απορία πως “ενώ δίνεται μεγάλη προβολή στις αρνητικές δημοσκοπήσεις, δε δίνεται η αντίστοιχη στις θετικές”.

Ο ίδιος πάντως εκτίμησε ότι ο ΛΑΟΣ σε αυτές τις εκλογές θα συγκεντρώσει μεγαλύτερα ποσοστά από εκείνα των προηγούμενων εθνικών εκλογών.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε