Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Καρατζαφέρης: Μετά τις εκλογές θα υπάρχει μεγαλύτερη διάθεση συνεννόησης

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης εξέφρασε την πεποίθηση ότι από τη Δευτέρα μετά τις εκλογές, θα υπάρχει μεγαλύτερη διάθεση συνεννόησης.

Σε δήλωσή του σε γεύμα που παρέθεσε στους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε, ότι διεξήγαγε έναν αγώνα με ευπρέπεια και ήθος, μακριά από εκβιαστικά διλήμματα.

Το έλλειμμα σοβαρότητας και λογικής ίσως να έχει κόστος, ανέφερε ο κ. Καρατζαφέρης και τόνισε ότι αν οι εκλογές γίνουν τώρα με λίστα, οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες και οι σύμβουλοι που θα συγκεντρώσουν υψηλά ποσοστά, θα έχουν προτεραιότητα. Εμείς επιμένουμε στις δημοκρατικές διαδικασίες είπε, και πρόσθεσε:

“Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Παπανδρέου δεν θα μπει στον πειρασμό για μια πολιτική εκτροπή. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν στον τόπο και άλλες δυνάμεις ισχυρότερες και υψηλότερες που έχουν ενδοιασμούς για αυτές τις μεθοδεύσεις που επιχειρήθηκαν να διατυπωθούν και να περάσουν ως διαρροές”.

Ο κ. Καρατζαφέρης διευκρίνισε, στη συνομιλία του με τους δημοσιογράφους, ότι εννοούσε τα σενάρια διπλών εκλογών, αυτοδιοικητικών και εθνικών. Είπε ακόμη, ότι ύστερα από το γεύμα που παραθέτει το κόμμα του, θα διαθέσει 3.000 ευρώ για να παραθέσει γεύμα σε αστέγους που πολλαπλασιάζονται από την αμετροέπεια και την πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου, όπως υποστήριξε.

Στη συνέχεια, ο κ. Καρατζαφέρης συνομίλησε με τους δημοσιογράφους, και υποστήριξε ότι ο κ. Παπανδρέου προβάλλει το δίλημμα των εκλογών, γιατί φοβήθηκε τους βουλευτές του. Υποστήριξε ότι, οι υπερατλαντικοί σύμμαχοι της χώρας θέλουν εκλογές με λίστα, προκειμένου να ισχυροποιηθεί ο κ. Παπανδρέου, δημιουργώντας μια συμπαγή Κοινοβουλευτική Ομάδα, για να προχωρήσει όπως είπε, σε πράγματα με τα οποία εμείς διαφωνούμε.

Εκτίμησε επίσης, ότι ουδείς θέλει και ουδείς βλέπει εκλογές, και επανέλαβε την πρότασή του για οικουμενική κυβέρνηση. Είπε ότι ο ίδιος δεν θα στηρίξει μια διευρυμένη κυβέρνηση Παπανδρέου, αλλά θα συμμετέχει σε μια κυβέρνηση στην οποία θα συμμετέχει και η ΝΔ με τον κ. Σαμαρά.

Τέλος, υποστήριξε ότι ο κ. Παπανδρέου δεν εξουσιάζει το κόμμα του και είπε, ότι αν το εξουσίαζε, θα μπορούσε να επιβάλει ως υποψηφίους περιφερειάρχες, αυτούς που είχε κατά νου από την αρχή.

Τέλος, ανέφερε ότι οι εκλογές με λίστα, θα δημιουργήσουν δυσκολίες σε ενδεχομένο συνεργασιών και κατέληξε λέγοντας, ότι ο κ. Σαμαράς σεβάστηκε τους ψηφοφόρους του ΛΑΟΣ, τις τελευταίες δεκαπέντε μέρες και δεν ξαναμίλησε για “εξαπτέρυγα του ΠΑΣΟΚ”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε