Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Καρατζαφέρης: “Να πως θα σωθεί ο 13ος και 14ος μισθός”

Καρατζαφέρης: “Να πως θα σωθεί ο 13ος και 14ος μισθός”

Όχι στην κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού λέει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης.

Μιλώντας στον Antenna είπε: “Εάν το θεωρεί η τρόικα απαραίτητο για την αύξηση της παραγωγικότητας, τότε αντί αυτού να δουλέψει ο έλληνας εργαζόμενος μία ώρα επιπλέον καθημερινά, για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, δύο έως τρία χρόνια.”

«Περαιτέρω μείωση μισθών και εισοδημάτων θα οδηγήσει σε βαθύτερη ύφεση και αύξηση λουκέτων και ανεργίας. Χρειαζόμαστε την ανάπτυξη για την οποία τώρα κάνει κάποια βήματα η τρόικα. Έχω εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό της χώρας» είπε.

Τόνισε, επίσης, πως «η απαίτηση της τρόικας για έγγραφη δέσμευση των πολιτικών αρχηγών, δεν συνάδει με τη Συνθήκη της Λισαβόνας» και επισήμανε ότι έχει απευθύνει ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ ζήτησε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να εξετάσει «αν όλα αυτά, τα οποία μας ζητούν να συμφωνήσουμε, είναι σύννομα».

Πρόσθεσε, τέλος, πως «η “κόκκινη γραμμή” είναι να μην υπάρξουν και να μην ζήσει η χώρα μας εκφυλιστικά φαινόμενα εξέγερσης τύπου Αργεντινής, που διέλυσαν την κοινωνία. Περιμένω να ακούσω από τους ‘ακραίους’ της χώρας κάποια πειστική πρόταση, έναν άλλον εναλλακτικό δρόμο για να ακολουθήσουμε. Η μόνη πρόταση, όμως, είναι να πάρουμε τα χρήματα για να σωθούμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις Κουτρουμάνη – τρόικας – Τα έσπασαν το βράδυ – Αναβλήθηκε η σημερινή συνάντηση!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε