Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Καρατζαφέρης: «Ο πρωθυπουργός επιδιώκει αξιοπρεπή αποχώρηση»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ταράζει ξανά τα νερά ο Γιώργος Καρατζαφέρης, που εκτίμησε πως ο Γιώργος Παπανδρέου αναζητά την έξοδο από την ελληνική πολιτική σκηνή αναλαμβάνοντας, ενδεχομένως, τη θέση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ.

«Πιστεύω ότι ψάχνει να βρει μια αξιοπρεπή αποχώρηση για να μην παρομοιαστεί η δική του απόδραση με αυτή του Κ. Καραμανλή», ανέφερε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. σε συνέντευξη στην εφημερίδα Free Sunday και συμπλήρωσε: «Η πιθανότητα ο κ. Παπανδρέου να είναι από τις πρώτες επιλογές των μεγάλων για τη θέση του γραμματέα του ΟΗΕ είναι πολύ σημαντική».

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. τάχθηκε κατά των πρόωρων εκλογών λέγοντας: «εκλογές δεν πρέπει να γίνουν, αφού θα δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα στην οικονομία», ενώ χαρακτήρισε τους εκπροσώπους της τρόικα στην Ελλάδα, «persona non grata».

Σχετικά με την αποδοχή από το ΛΑ.Ο.Σ. της πρόσκλησης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για διακομματικό διάλογο για τα δημοσιονομικά, ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι «όποιος απάντησε αρνητικά στον υπουργό Οικονομικών δίνει στο ΠΑΣΟΚ ένα εκπληκτικό άλλοθι στις επόμενες εκλογές».

Επίσης, τάχθηκε κατά της προωθούμενης πρωτοβουλίας για τη μη πώληση ελληνικής γης, χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού ως «ατυχή στιγμή».

Ο κ. Καρατζαφέρης εξέφρασε την άποψη ότι οι 250 μετανάστες που παραμένουν στο μέγαρο Υπατία πρέπει να αποχωρήσουν, ενώ για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει αυτό, είπε ότι «είναι ένα θέμα που πρέπει να το αποφασίσει η κυβέρνηση».

Επανέλαβε τη θέση του κόμματός του για ποσόστωση στους μετανάστες, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα, δεν έχει την πολυτέλεια να έχει 2 εκατομμύρια λαθρομετανάστες, και 10 εκατομμύρια πληθυσμό».

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. χαρακτήρισε το κίνημα «Δεν πληρώνω» ως «κατευθυνόμενο από την αριστερά, που στόχο έχει την επικράτηση μιας αναρχίας που κάποιοι νομίζουν ότι θα βγουν ωφελημένοι».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε