Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Καρατζαφέρης: “Οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις τελείωσαν για πάντα! – Η θητεία της κυβέρνησης δεν θα λήξει στις 19/02”

Καρατζαφέρης: “Οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις τελείωσαν για πάντα! – Η θητεία της κυβέρνησης δεν θα λήξει στις 19/02”

Την πλήρη εμπιστοσύνη του στους χειρισμούς του Λουκά Παπαδήμου εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης, ο οποίος μίλησε στον Flash και το Νίκο Ευαγγελάτο.

“Αυτό το οποίο έχει γεννηθεί είναι ό,τι πιο σοβαρό και πιο απαραίτητο για την χώρα. Ο κ. Παπαδήμος είναι άφθαρτος, είναι μετρημένος και νομίζω οτι αν κάποιος μπορεί, είναι αυτός.”

Ο κ. Καρατζαφέρης προέβλεψε ότι η θητεία της κυβέρνησης δεν θα λήξει στις 19 Φεβρουαρίου. “Δεν πιστεύω ότι φτάνει η 19η Φεβρουαρίου. Και τα τρία κόμματα το έχουν καταλάβει αυτό και αποσύρουν την ημερομηνία”, είπε χαρακτηριστικά.

Είπε επίσης ότι οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις τελείωσαν για πάντα. “Από εδώ και πέρα θα έχουμε κυβερνήσεις συμμαχίας. Εάν η Ευρώπη προχωρήσει προσκυνημένη μπροστά σε αυτά που θέλει να περάσει η κα Μέρκελ, φοβάμαι ότι θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις στην Ελλάδα.”

Επόμενος πρωθυπουργός μπορεί να είναι ο κ. Σαμαράς σε συνεργασία με κάποιο άλλο κόμμα το οποίο είμαστε εμείς…

Για το θέμα των Σκοπίων και της ονομασίας, ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν κυνήγησε όσο έπρεπε το θέμα.

“Επίκειται”, είπε, “η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, όπου σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η απόφαση θα είναι υπέρ των Σκοπίων. Τους δίνει την δυνατότητα να πάνε στον ΟΗΕ και με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να διεκδικήσουν το όνομα.”

Είπε επίσης ότι κανονικά έπρεπε να γίνουν κινήσεις για να κερδίσει χρόνο η Ελλάδα. “Εγώ έχω παραμείνει πιστός στις αποφάσεις του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών. Θεωρώ ότι είναι άτιμο να φορτώσουν ένα τόσο μεγάλο θέμα όπως αυτό της ονομασίας σε έναν τεχνοκράτη”, είπε αναφερόμενος στον κ. Παπαδήμο.

Όσο για το δημοψήφισμα, είπε ότι “εφόσον ο Γκρουέφσκι θα πάει σε δημοψήφισμα για το όνομα γιατί να μην πάμε κι εμείς; Έτσι, θα υποχρεωθούμε να ακολουθήσουμε την απόφαση του λαού.”

Για το θέμα των ταξί και το δείπνο που είχε με τον Πρόεδρο του ΣΑΤΑ, κ.Λυμπερόπουλο είπε ότι για το άνοιγμα του επαγγέλματος, πιστεύει ότι το θέμα των ταξί είναι διαχειρίσιμο.

“Δεν ήταν επιταγή της τρόικας, ήταν θέμα του Ραγκούση. Ο Ραγκούσης το έθεσε”, είπε.

Είπε επίσης ότι ουδέποτε ζήτησε ραντεβού για να συναντηθεί με τον αμερικανό αντιπρόεδρο, Τζο Μπάϊντεν.

“Εγώ δεν ανήκω στο πελατολόγιο της Ουάσινγκτον. Ο κ. Μπάϊντεν δεν πρέπει να έρθει. Την παραμονή της επετείου της δολοφονίας Γρηγορόπουλου δεν είναι σωστό να έρθει”, είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποκλειστικό: Μυστική συνάντηση Καρατζαφέρη με τον Θ. Λυμπερόπουλο

Καρατζαφέρης σε Ντόρα: “Κάνε τον πόνο σου φιλότιμο και σκέψου που βρίσκεσαι”

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε