Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Καρατζαφέρης: Πρέπει να ψηφίσουμε με ηρεμία και λογική – Να “ανατινάξουμε” την γερμανική επικυριαρχία

Καρατζαφέρης: Πρέπει να ψηφίσουμε με ηρεμία και λογική – Να “ανατινάξουμε” την γερμανική επικυριαρχία

Την κρισιμότητα των επερχόμενων εκλογών για το μέλλον της χώρας επεσήμανε σε ομιλία του στην Κατερίνη, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, υπογραμμίζοντας ότι ο λαός «πρέπει να πάει στις κάλπες με μυαλό, όχι με θυμό» και ότι εξαιτίας των περιστάσεων είναι απαραίτητη η ισχυρή παρουσία του ΛΑΟΣ στην επόμενη βουλή.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφερόμενος στις οικονομικές εξελίξεις δήλωσε «Επαναφέρει ο Σαμαράς τις εκλογές, το ψευτοδίλημμα, ψευτοδημοψήφισμα του Παπανδρέου του Νοεμβρίου. Το επαναφέρει. Αυτό που έριξε ο κ. Παπανδρέου, το επαναφέρει ο κ. Σαμαράς» σημειώνοντας επίσης ότι τους είχε προειδοποιήσει ότι «η Ελλάδα δεν πτωχεύει», αλλά ευθύνονται οι χειρισμοί που έγιναν και κάλεσε τον κόσμο στις εκλογές αυτές να ψηφίσει με μυαλό, όχι με θυμό : «Επειδή λοιπόν η Ελλάδα είναι η μήτρα όλων μας, η φύτρα όλων μας, μπορεί να έχουμε θυμό μέχρι την Κυριακή το πρωί. Την Κυριακή στην κάλπη πρέπει να πάμε με απόλυτη ηρεμία. Διακυβεύεται το αύριο της Ελλάδος».

Ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε στο μετεκλογικό τοπίο, υπογραμμίζοντας ότι η επόμενη μέρα θα είναι μια δύσκολη μέρα εάν συνεχιστεί η ίδια πολιτική και πρόσθεσε : «ή θα αντισταθούμε, ή θα πεινάσουμε ταπεινωμένοι».

«Την Κυριακή (των εκλογών) το βράδυ θα γίνουν διάφορες κουβέντες. Και πρέπει να γίνουν. Το όνειρο της αυτοδυναμίας δεν υπάρχει. Εδώ τίθεται θέμα εάν θα υπάρχει πλειοψηφία με τα δύο κόμματα μαζί, τα ομογάλακτα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τα κόμματα του νεοφιλελευθερισμού. Παίζεται εάν θα κάνουν 150 έδρες, ή όχι. Όμως και να περάσουν τον μαγικό αριθμό 150 γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι αδυνατούν να κυβερνήσουν με τις υπογραφές που έχουν βάλει» τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τόνισε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να κυβερνηθεί από όσους δεσμεύτηκαν με τις υπογραφές τους στην τήρηση των όρων του μνημονίου, ενώ αναφερόμενος στη δυνατότητα μετεκλογικής συνεργασίας με άλλα κόμματα, είπε ότι θα πρέπει να ερωτηθεί «με ποιες πολιτικές;».

«Ποιους θα στείλει το εκλογικό σώμα την Κυριακή το βράδυ ως συνομιλητές για να σωθεί η Ελλάδα; Τα δύο κομμουνιστικά κόμματα, τα οποία ούτε ξέρουν τι θέλουν, όχι στην Ευρώπη , όχι στο ευρώ -θέσεις που αδυνατώ να κατανοήσω. Θα μπορέσει η Παπαρήγα και ο Τσίπρας να έλθουν σε ένα τραπέζι να δούμε τι θα κάνουμε; Ή θα βάλετε στο τραπέζι τον κ. Μιχαλολιάκο, της Χρυσής Αυγής; Ή βεβαίως μπορεί να δοθεί εμπιστοσύνη σε νεότευκτα κόμματα, χωρίς ρίζες και χωρίς ιδεολογία, τα οποία όπως ο λύκος στην αντάρα χαίρεται;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και συμπλήρωσε :

«Είναι απαραίτητη η παρουσία, η δυνατή παρουσία, η ισχυρή παρουσία, στην επόμενη βουλή του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού».

Ο κ. Καρατζαφέρης κατηγόρησε τις άλλες πολιτικές δυνάμεις για ανεύθυνες και ευκαιριακές πολιτικές, ενώ επιχείρησε να εξηγήσει τη δική του στάση και την αποχώρηση του ΛΑΟΣ από την κυβέρνηση, όταν δεν έγιναν δεκτοί οι όροι του.

«Η τζάμπα μαγκιά πάει και έρχεται . Την ακούω από όλους, από Παπαρήγα από Τσίπρα από Καμμένο και διάφορες αηδίες πιο πέρα. Αλλά που μετριέται ο πολιτικός; Μεταφερθείτε με το μυαλό σας σε μια αίθουσα, όπου είναι οι τέσσερις πρώτοι του τόπου, ο πρωθυπουργός, ο αντιπρόεδρος και οι δύο αρχηγοί των μεγάλων (κομμάτων), ενώ είναι σε συνεχείς ζεύξεις τηλεφωνικές η κ. Μέρκελ, η κ. Λαγκάρντ, ο κ. Ολι Ρεν, ο κ. Ντράγκι και ο κ. Πώλ Τόμσεν. Ελάτε στη σκηνή λοιπόν, να είναι όλοι αυτοί να πιέζουν και να λένε βάλε υπογραφή και να βρίσκεις το θάρρος, τα ψυχικά αποθέματα να λες : «όχι, όχι, όχι ».

«Να ξέρουν, λοιπόν, ότι αυτοί που υπέγραψαν, δεν μπορεί αύριο να είναι οδηγοί του οχήματος Ελλάδος. Αν θέλουν, επιβάτες και στα πίσω καθίσματα. Οδηγοί δεν θα είναι. Η Ελλάδα, την Κυριακή το βράδυ, πρέπει να κυβερνηθεί από εκείνους που έχουν το σθένος να αντιστέκονται, όχι από τους προσκυνημένους. Η Ελλάδα πρέπει να κυβερνηθεί από εκείνους που έχουν τις ιδέες και το πρόγραμμα» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Αναφερόμενος στην αποχώρηση των στελεχών του ΛΑΟΣ από την κυβέρνηση είπε :

«Τους είπα να πάμε όλοι μαζί να διαπραγματευτούμε και το αρνήθηκαν. Φοβόταν να δουν κατάματα την κ. Μέρκελ στα μάτια. Δυστυχώς έμπλεξα με φοβικούς. Το παραδέχομαι. Πίστεψα ότι στις ανάγκες του τόπου μερικοί μπορούσαν να σηκώσουν το ανάστημα. Ομολογώ έπεσα έξω».

Ο κ. Καρατζαφέρης επιτέθηκε στον κ. Σαμαρά λέγοντας ότι σήμερα «ανέγνωσε το τρίτο κατά σειρά πρόγραμμα του, αλλά το πρόγραμμα που βρήκε είναι αυτό που λέμε εμείς δέκα χρόνια». «Χρόνια μιλάμε εμείς για ΑΟΖ και πετρέλαια, σήμερα τα ανακάλυψε ο κ. Σαμαράς» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Παράλληλα, επέκρινε επιλογές του για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων της ΝΔ, παίρνοντας στελέχη που αποχώρησαν από άλλα κόμματα και εστιάζοντας ιδιαίτερα στην απόπειρα για την ένταξη του Συμπιλίδη στα ψηφοδέλτια. «Όταν δεν έχεις ηθική στην πολιτική δεν μπορείς να είσαι παράγων αναστηλώσεως της εθνικής προσπάθειας» τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υπογράμμισε ότι «χρειάζεται μία αλλαγή πλεύσης» σε συνεργασία και με άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.

«Δηλαδή η δουλειά μας από τις 6 του μηνός το βράδυ, είναι να ενώσουμε το Νότο.

Αμέσως, μία σύγκληση στην Αθήνα. Και να ξεκινήσει μία συλλογική προσπάθεια “ανατινάξεως” της γερμανικής επικυριαρχίας και της πολιτικής της λιτότητας. Αυτός είναι ο δρόμος, τον οποίο προτείνω. Αλλά αυτόν το δρόμο βεβαίως δεν μπορεί να τον ασκήσουν οι Σαμαράς και Βενιζέλος, καθώς έχουν δεσμευτεί ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα».

Νωρίτερα, σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μεταξύ άλλων μίλησε με πολύ σκληρά λόγια κατά της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας ότι «δεν δέχεται την ερώτηση» εάν υπάρχει περιθώριο μετεκλογικής συνεργασίας και λέγοντας ότι δεν γνωρίζει «εάν αυτός ο σύλλογος, ή κόμμα λειτουργεί νόμιμα» και ότι ενώ ο ίδιος μάχεται «με τη Γερμανία της Μέρκελ», εκείνοι εξυμνούν τον χιτλερισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γ.Καρατζαφέρης: “Ο ΛΑΟΣ θα μπει στη Βουλή”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε