Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

“Καρφιά” Πετσάλνικου κατά Γιώργου

Ο πρόεδρος της Βουλής δηλώνει πως δέχθηκε να είναι υποψήφιος πρωθυπουργός, λόγω της επιμονής του Γιώργου Παπανδρέου και δεν κρύβει την πικρία του για τους χειρισμούς του…

Μέσω συνεργατών του ο Φίλιππος Πετσάλνικος, διαμηνύει ότι ο ίδιος ουδέποτε επεδίωξε να αναλάβει τα καθήκοντα του πρωθυπουργού και πως «ούτε καν το είχε σκεφτεί». «Για αυτό» εξηγούν, «και κατηγορηματικά είχε δηλώσει το βράδυ της Τρίτης ότι είναι και θα είναι Πρόεδρος της Βουλής…. Η δήλωση δεν ήταν για να θολώσει τα νερά, ήταν μία πραγματικότητα».

Όπως έλεγαν στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες οι συνεργάτες του, η πρόταση στον κ. Πετσάλνικο από τον Πρωθυπουργό, έγινε ως μια κοινή πρόταση του ιδίου και του Προέδρου της Ν.Δ.. Συγκεκριμένα εξηγούσαν πως «το μεσημέρι της Τετάρτης κάλεσε τον Πετσάλνικο στο γραφείο του και του ανακοίνωσε ότι μετά από συνεννόηση με τον Σαμαρά να οδηγηθούν σε μία θεσμική λύση που να ενώνει… και του ζήτησε να αναλάβει το αξίωμα του Πρωθυπουργού σ’ αυτή τη μεταβατική κυβέρνηση».

«Καθώς υπήρχε η σύμφωνη γνώμη των δύο αρχηγών ως προς το πρόσωπο αλλά και η επιμονή του Πρωθυπουργού, ο Πετσάλνικος αποδέχθηκε την πρόταση, γνωρίζοντας τις τεράστιες ευθύνες που αναλαμβάνει για τη χώρα» τόνιζαν
«Μετά τη θύελλα, είμαι ήρεμος και νηφάλιος» διαμηνύει ο Φ. Πετσάλνικος, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει τις αντιδράσεις που υπήρξαν από βουλευτές και ΜΜΕ.

«Ο κ. Παπαδήμος και η νέα κυβέρνηση να επιτύχουν στην αποστολή τους», ευχήθηκε ο κ. Πετσάλνικος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι βουλευτές ορθώνουν (ξανά) ανάστημα

Το αντάρτικο σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ οδήγησε στον Παπαδήμο;

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε