Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Κατά των παρεμβάσεων στο Κυπριακό

Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο κύπριος Πρόεδρος είπε ότι Ελλάδα και Κύπρος πρέπει να βγουν αλώβητες μέσα από το καζάνι.

Εναντίον των ξένων επεμβάσεων στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού τάχθηκε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ο οποίος τόνισε ότι η τύχη του κυπριακού λαού δεν θα πρέπει να καθορίζεται από οποιουσδήποτε απ’ έξω.

Μιλώντας στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) που έγινε στη Λευκωσία χθες βράδυ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι Κύπρος και Ελλάδα καίγονται στο ίδιο καζάνι και θα πρέπει να βγουν αλώβητες.

«Παρά το γεγονός ότι ο αντίπαλος είναι ισχυρός, έχουμε τη θέληση, την αποφασιστικότητα και την ευελιξία για να φθάσουμε στο τέρμα, στην Ιθάκη, στην επανένωση αυτού του δύσμοιρου τόπου. Και αυτό θα επιτευχθεί, μέσα από μια λειτουργική και βιώσιμη ομοσπονδία, η οποία να δίνει τη δυνατότητα ειρηνικής συμβίωσης με τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας», είπε ο Πρόεδρος της Κύπρου.

Ο κ. Χριστόφιας ευχαρίστησε θερμά τον Ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη του στον αγώνα του Κυπριακού λαού και διαβεβαίωσε ότι οι σχέσεις τόσο με την προηγούμενη όσο και τη σημερινή ελληνική κυβέρνηση, ήταν, είναι και θα παραμείνουν άψογες.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε