Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Κατά του ΔΝΤ ο ΣΥΡΙΖΑ με ευθείες βολές κατά Παπανδρέου

Κατά του ΔΝΤ ο ΣΥΡΙΖΑ με ευθείες βολές κατά Παπανδρέου

Ο κ. Τσίπρας, κατηγόρησε την κυβέρνηση για παλινωδίες, κινδυνολογία και καταστροφική πολιτική που οδηγεί την ελληνική οικονομία σε μεγάλη ύφεση.

Επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, που είχε και την πρωτοβουλία για την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Ο κ. Τσίπρας, κατηγόρησε την κυβέρνηση για παλινωδίες, κινδυνολογία και καταστροφική πολιτική που οδηγεί την ελληνική οικονομία σε μεγάλη ύφεση και τον πρωθυπουργό, ότι εμφανίζεται να μην έχει την αίσθηση ότι ζει στην Ελλάδα αλλά σε άλλη χώρα.

Παράλληλα, μίλησε για καταστροφικές επιλογές της 3ης Μαρτίου, για ανάγκη ενός άλλου μοντέλου ανάπτυξης που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση, ενώ τάχθηκε κατά της προσφυγής της χώρας μας στο ΔΝΤ τονίζοντας ότι οι διεκδικήσεις και οι αναζητήσεις λύσεων μόνο σε ευρωπαϊκό επίπεδο μπορεί να δοθούν. Ο κ. Τσίπρας επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση λέγοντας ότι “με την κινδυνολογία που η ίδια καλλιεργούσε, αλλά και με τις παλινωδίες της παρέδωσε τη χώρα βορρά στους κερδοσκόπους”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση στις 3 Μαρτίου, «καταστροφικές επιλογές χωρίς αναπτυξιακή προοπτική που βυθίζουν σε βαθύ σκοτάδι και σε ύφεση την ελληνική οικονομία». «Επιλέγετε Θατσερική πολιτική που θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα. Το δημόσιο χρέος θα μεγαλώσει ακόμα και αν καταφέρουμε να δανειστούμε με λιγότερα επιτόκια», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε στη συνέχεια ότι η κρίση ήταν υπαρκτή, δύσκολη αλλά διαχειρίσιμη, κάλεσε την κυβέρνηση να μην κρύβεται πίσω από το δάχτυλο της και να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό και εκτίμησε ότι πολύ σύντομα θα παρθούν και άλλα πιο σκληρά μέτρα. Ακόμα επέρριψε ευθύνες για τις αιτίες της κρίσης σε όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις για “τις εγκληματικές τους πολιτικές” και πρόσθεσε ότι απλά η σημερινή κυβέρνηση Παπανδρέου δίνει τη χαριστική βολή.

Έντονα επικριτικός ήταν ο κ. Τσίπρας και για το φορολογικό νομοσχέδιο, κάνοντας λόγο για βαρβαρότητα, παλινωδίες, σκόπιμες διαρροές και μαθητευόμενους μάγους και τονίζοντας ότι “το ΠΑΣΟΚ έχασε μια τελευταία ευκαιρία να δώσει την εικόνα μιας στοιχειώδους κοινωνικής δικαιοσύνης”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε στη δευτερολογία του
ότι ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε ο υπουργός Οικονομίας απάντησαν στα κρίσιμα ερωτήματα του για τις επιπτώσεις της κρίσης, ποιος θα τις πληρώσει και μέχρι που είναι διατεθειμένη η κυβέρνηση να φτάσει και αν θα χρειαστούν και άλλες θυσίες.

Ακόμα ζήτησε από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα μέτρα κατηγορώντας την ότι προτιμά την συναίνεση του κ. Σαμαρά και του κ. Καρατζάφερη και όχι της ελληνικής κοινωνίας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε