Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Καταδίκασαν τη βία και έδειξαν τη Βουλή για λίστα Λαγκάρντ και κάλπες

Καταδίκασαν τη βία και έδειξαν τη Βουλή για λίστα Λαγκάρντ και κάλπες

– Η λίστα Λαγκάρντ και πόσες κάλπες θα στηθούν την Πέμπτη στη Βουλή δεν συζητήθηκε καθόλου
– Βενιζέλος: Έγιναν σημαντικά βήματα για την οικονομική ελάφρυνση των πολιτών
– Κουβέλης: Πρέπει σύσσωμες οι πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν κάθε μορφή βίας
– Δένδιας για τα χτυπήματα: “Από όπου κι αν προέρχεται η ανομία δεν θα γίνεται δεκτή”

Κατά τη τρίωρη περίπου σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, τέθηκε εκτενώς το θέμα της βίας και των τελευταίων χτυπημάτων, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να δηλώνει πως πρέπει η αντίδραση της κοινωνίας να είναι ομόφωνη σε κάθε μορφή βίας και να καταδικαστεί και το λεγόμενο “φλερτ με τη βία”, δείχνοντας έτσι προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του κ. Κουβέλη, ο οποίος δήλωσε πως σύσσωμες οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου πρέπει να καταδικάσουν τη βία. 

Τα φαινόμενα βίας και τα καθημερινά προβλήματα της πραγματικής οικονομίας συζητήθηκαν στη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, το βασικό θέμα ήταν η αντιμετώπιση των φαινομένων βίας, στα οποία, όπως είπε, πρέπει να υπάρξει ομόθυμη και απόλυτη αντίδραση της κοινωνίας.

Ανέφερε επίσης ότι, ως κοινωνία αντιμετωπίζουμε πέραν της γνωστής βίας, και τη ρατσιστική βία, απέναντι στην οποία τα τρία κόμματα που συγκροτούν την κυβέρνηση έχουν απόλυτη ταύτιση. Και απευθύνουν ανοιχτή πρόκληση σε όλες τις δυνάμεις του «συνταγματικού τόξου» να αντιμετωπίσουν από κοινού αυτού του είδους τη βία, μέτωπο από το οποίο, όπως προκύπτει από τη δήλωση, αποκλείεται, για προφανείς λόγους, η Χρυσή Αυγή.

Αναφορικά με την οικονομία, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι συζητήθηκαν κυρίως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά η αγορά και οι οικογένειες. Και πρόσθεσε ότι το κρίσιμο βήμα είναι η «στροφή», που σημαίνει ανάσχεση της ύφεσης και της ανεργίας. Ακόμα ανέφερε ότι συζητήθηκαν και θέματα εθνικής ισχύος και εθνικής στρατηγικής, χωρίς να προχωρήσει περαιτέρω. Όπως είπε, τα θέματα αυτά, όπως και εκείνα της οικονομίας, θα συζητηθούν στην επόμενη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι υπάρχει μια ωμή πολιτική σκευωρία, προερχόμενη από πολιτικές δυνάμεις με τη συνδρομή ορισμένων συνεργατών. Πάντως, τόνισε, «τα γεγονότα έχουν μιλήσει».

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

«Οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου θα πρέπει να σηκώσουν ένα οχυρό προστασίας σε όσους επιτίθενται στη Δημοκρατία» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, μετά τη λήξη της κοινής σύσκεψης με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Κουβέλης είπε ακόμη ότι οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συζήτησαν την ανάγκη να αναπτυχθεί ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται από την κρίση και μέτρα για να ανακοπεί η ανεργία. Ερωτηθείς για τον τρόπο που θα γίνει η ψηφοφορία στη Βουλή για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι αυτό είναι θέμα της Διάσκεψης των Προέδρων και εν τέλει της Ολομέλειας της Βουλής.

Όσον αφορά, τέλος, την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και ποιες θα είναι οι εξελίξεις, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι έθεσε ο ίδιος το θέμα ώστε η οποιαδήποτε ρύθμιση να μην προκαλεί βλάβη στους εργαζόμενους της τράπεζας.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ


Στη σύσκεψη, το παρών έδωσε και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος ενημέρωσε τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς για τα τρέχοντα θέματα και στη συνέχεια αποχώρησε πρώτος από το Μέγαρο Μαξίμου. (Διαβάστε όσα δήλωσε κατά την αποχώρησή του εδώ). 

Λίγο αργότερα από το Μαξίμου εξήλθε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας ο οποίος σημείωσε απλά και τυπικά ότι ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για τα κρούσματα βίας των τελευταιών ημερών και ξεκαθάρισε με νόημα πως η ανομία από όπου κι αν προέρχεται δεν θα γίνεται δεκτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ούτε για την ατζέντα δεν συμφωνούν Σαμαράς-Βενιζέλος-Κουβέλης

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε