Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Καταγγελίες για εργασιακές παρανομίες μέσα στη Βουλή

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ εντοπίζονται σοβαρές εργασιακές παρανομίες στα κυλικεία της Βουλής, στο κτίριο δηλαδή που ψηφίζονται και θεσπίζονται οι νόμοι.

Ακολουθεί το κείμενο των καταγγελιών:

Το τελευταίο διάστημα έχουμε εντοπίσει ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στα κυλικεία της βουλής, τα οποία σας εκθέτουμε, καθώς το Ταμείο σας είναι υπεύθυνο για την εκμίσθωση των κυλικείων.

Οι ενοικιαστές των κυλικείων εταιρίες «Γεώργιος Πιετρής & Σια Ο.Ε.» και «Πιετρής Εστίαση Ο.Ε.» δεν έχουν καταβάλει τα δεδουλευμένα από τα μέσα Μαΐου 2011 και μετά, ενώ δεν καταβάλλουν έως και ενάμισι χρόνο τις ασφαλιστικές εισφορές με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ιατροφαρμακευτική κάλυψη των εργαζομένων. Επίσης ποτέ δεν πληρώνουν υπερωρίες, νυχτερινά και σαββατοκύριακα και υποχρεώνουν τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να παίρνουν άδειες άνευ αποδοχών.

Θεωρούμε ανεπίτρεπτο και αδιανόητο μέσα στο Κοινοβούλιο να παραβιάζονται οι νόμοι του κράτους και να επικρατεί η εργοδοτική αυθαιρεσία.

Σας καλούμε λοιπόν να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να σταματήσει αυτή η κατάσταση και οι εταιρίες που εκμεταλλεύονται τα κυλικεία της Βουλής να εκπληρώσουν αμέσως τις υποχρεώσεις τους.

Θεωρούμε αναγκαίο να διασφαλιστεί ότι στις συμβάσεις των αναδόχων θα υπάρχουν ρητές δεσμεύσεις και ρήτρες για τους εργοδότες ως προς τις υποχρεώσεις τους προς τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στα κυλικεία και το εστιατόριο της Βουλής.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε