weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Κατάκοποι διαπραγματευτές και καραμελωμένα χάπια σωτηρίας

Κατάκοποι διαπραγματευτές και καραμελωμένα χάπια σωτηρίας

Αλλά στην πρωτεύουσα των ανοιχτών κοπρώνων, της λάσπης και των σφαγείων του δρόμου ο συγγραφέας διαπίστωνε πως στο δεύτερο νεκροταφείο θάβονταν πολύ περισσότεροι νεότατοι άνθρωποι από το πρώτο . Η φυματίωση και τα λοιπά λοιμώδη σάρωναν στις πιο εξαθλιωμένες γειτονιές .

Στην σημερινή πρωτεύουσα της τρέχουσας χρεοκοπίας οι νεκροί μένουν στους δημοτικούς τάφους με χρονοχρέωση , οι βροχές δεν λένε να ξεπλύνουν από τη βρωμιά τους δρόμους ,όπου ανέστιοι άνθρωποι ξεπαγιάζουν μόλις βγούν από τις αίθουσες συσσιτίων . Είναι αλήθεια πως παραπουλιέται το θέμα της νέας φτώχειας και προεξοφλείται . Αλίμονο όταν προκύψει με όλο το μέγεθος όπως το προαλείφουν οι εκδοχές της χρεοκοπίας είτε εντός είτε εκτός του μοιραίου ευρώ. Αλίμονο όταν οσονούπω προκύψει με υπογεγραμμένο ή ανυπόγραφο το νέο μνημόνιο .

Για την ώρα στις εκπομπές καραμελώνουν αμύγδαλα κι οι κατάκοποι από τις διαπραγματεύσεις πολιτικοί αρχηγοί καραμελώνουν το χάπι της σωτηρίας . Κάνουν τα κόκκαλα του Καβάφη να τρίζουν όπως Γ. Καρατζαφέρης ή προκαλούν τον κοινό νου όπως ο Αντ. Σαμαράς και ο Γ. Παπανδρέου. Η σκληρή διαπραγμάτευση είναι αν κοπούν οι κύριες συντάξεις για να σωθούν οι επικουρικές ή αντιστρόφως και αν τα 300 -600 εκατομμύρια που λείπουν σήμερα από το πλάνο εισπραχθούν από κοινωνικό πόρο ή βρεθούν από αλλού.

Από πού ; Από μαραθώνιο αγάπης , από τους κλέφτες των φόρων και του ΦΠΑ, από τις αμοιβές της νομοθετικής εξουσίας , από τους δισεκατομμυριούχους της χώρας , από τους μεσίτες των εξοπλιστικών , από τις κομματικές επιχορηγήσεις ,από τα δομημένα των ταμείων , από την ληστεία των ιατροφαρμακευτικών …;

Όμως μέχρι αύριο μπορεί να λείπουν παραπάνω και πόσα παραπάνω θα λείπουν σε 15 μέρες όταν η διορία που πήγε να δώσει η κυβέρνηση στον εαυτό έληξε μόλις ο Βενιζέλος προσγειώθηκε στις Βρυξέλλες. Εφεξής συνεχώς θα λείπουν και κυρίως από τους ανθρώπους της εργασίας , της ανεργίας της σύνταξης . Από τα παιδιά , τους νέους τους ηλικιωμένους , που δεν θα ξαναδούμε στις ουρές της εργατικής εστίας για διακοπές αλλά στα συσσίτια των ενοριών και στις ΜΚΟ κατά της εξαθλίωσης που θα τρέχουν ήδη για ΑΦΜ.

Η αξιολογική κρίση του Αλ. Τσίπρα περί πολιτικών νάνων έχει γίνει προ πολλού και από πολίτες και σε καφενεία και σε σάλες υψηλού πνεύματος . Αλλά ποιο πολιτικό σύστημα μπορεί εύκολα να σύρει στον χορό του Ζαλόγγου τόσο κόσμο ,όταν πρέπει να χορέψει στην πρώτη γραμμή ; Μάλλον προτιμά να τον μαντρώσει στην πολιορκία των Βρυξελλών και του ΔΝΤ , όπου κάποιοι θα εξακολουθούν να καραμελώνουν αμύγδαλα και οι περισσότεροι θα κοπανίζουν αέρα . Αλήθεια ποιοι πολιτικοί γίγαντες μπορούν να οδηγήσουν τώρα τον λαό στην έξοδο από το νεοελληνικό Μεσολόγγι;

Γιώργος Μαρνέλλος

#TAGS MM