Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Κατάντια! Στο ΠΑΣΟΚ ”παίζεται” το αύριο των ελληνικών τραπεζών

Κατάντια! Στο ΠΑΣΟΚ ”παίζεται” το αύριο των ελληνικών τραπεζών

Πως χρησιμοποιείται ο τρόπος ενίσχυσης των τραπεζών στο παιχνίδι διαδοχής.Γιατί ο Παπανδρέου θέλει κρατικοποίηση, οι ”χρησμοί” Βενιζέλου και οι απαιτήσεις της τρόικας.

Ο μεγαλύτερος φόβος για την πραγματική οικονομία έγινε πραγματικότητα καθώς η επιβίωση των ελληνικών τραπεζών, δηλαδή η ανακεφαλαιοποίση τους, χρησιμοποιείται με κομματικές αρένες.

Ο εως τώρα Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξανάβγαλε το περίφημο περίστροφο δηλώνοντας με απόλυτο τρόπο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ πως επιμένει στη θέση του, να γίνει δηλαδή επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με κοινές και όχι προνομιούχες μετοχές.
Ο Γ.Παπανδρέου θεωρεί πως με αυτό τον τρόπο εκδικείται τα ”συμφέροντα” που τον έριξαν και όχι απλώς αδιαφορεί αλλά παίζει με το τραγικό ενδεχόμενο κρατικοποίησης των τραπεζών.

Από την άλλη ο Ε.Βενιζέλος επιδίδεται σε χρησμούς και τούμπες.Ενώ συμφωνούσε με την τρόικα και έπαιρνε θέση κατά της κρατικοποίησης των τραπεζών, χθες στην ομιλία του στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κρύφτηκε πίσω από ατάκες του στυλ : ”οι μετοχές που θα έχει στα χέρια του το ελληνικό δημόσιο να είναι της καλύτερης δυνατής ποιότητας”.

Η συνταγή που δείχνει να προκρίνεται είναι συνδυαστική

Με αυξήσεις κεφαλαίου και κοινές μετοχές με δικαίωμα ψήφου, για τις τρύπες που προκύπτουν από επισφάλειες και οι οποίες αποτυώνονται στην έκθεση της περιβόητης Βlackrock

Με προνομιούχες ή κοινές μετοχές χωρίς δικαίωμα ψήφου και ομόλογα μετατρέψιμα σε μετοχές για τις ανάγκες που θα προκύψουν στις τράπεζες εξαιτίας του κουρέματος στα ομόλογα που οι κυβερνήσεις τις φόρτωσαν

Διαβάστε επίσης : Εσωκομματικά παιχνίδια με τις τράπεζες – Δίωρο παζάρι Παπανδρέου – Βενιζέλου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε