Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Κάτι κουρασμένα παλικάρια…

Οι σπασμωδικές κινήσεις των τελευταίων ημερών, η απόσταση που προσεκτικά κρατήθηκε από το αρθρο των τριών και όλα αυτά με φόντο την κρίσιμη ψηφοφορία της Πέμπτης, δείχνουν ότι ο έλεγχος έχει χαθεί από το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι απειλές που εξακοντίζουν βουλευτές και πρώην υπουργοί για μη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνουν πραγματικότητα, όμως ο κ. Παπανδρέου δείχνει να μην έχει την δύναμη ή και την διάθεση να προσπαθήσει και πολύ.

Ως ύστατη προσπάθεια η σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ όπου εκεί ελπίζουν κάποιοι ότι ακόμα κι αν ειπωθούν πολλά, θα πειστούν όλοι να βάλουν πλάτη για τελευταία; φορά…
Ωστόσο, μια σειρά γεγονότων δείχνουν ότι όπως λένε στην γλώσσα του ποδοσφαίρου “η μπάλα έχει χαθεί”.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα, βρίσκεται στα όριά της και το χαρτί της χρεοκοπίας είναι για ακόμα μια φορά αυτό που θα τραβήξει ο πρωθυπουργός.

Από τις προηγούμενες εβδομάδες τα γεγονότα που διαδραματίζονταν έδειχναν ότι ο κ. Παπανδρέου έκανε κάποιες κινήσεις μόνο για το θεαθήναι.

Οι επαφές με βουλευτές ανά περιφέρεια – το μασάζ – όπως το ονόμασαν όλοι, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.
Μια παραίτηση – αυτή του κ. Ρομπόπουλου – αλλά και η εμμονή άλλων βουλευτών να απειλούν για καταψήφιση του άρθρου 37 του πολυνομοσχεδίου – βλέπε Κατσέλη, Βουδούρης κ.α δείχνουν ότι αν μη τι άλλο η εμπιστοσύνη έχει χαθεί.

Αποκορύφωμα όλων η πολύ περίεργη ατμόσφαιρα που επικράτησε στο υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας.
Το άρθρο των τριών υπουργών (Αννα Διαμαντοπούλου, Α. Λοβέρδος, Ι. Ραγκούσης) προκάλεσε πολύ σκληρά σχόλια από πολλούς υπουργούς.
Το εντυπωσιακό όμως δεν ήταν αυτό, ήταν η αντίδραση του κ.Παπανδρέου, ή καλύτερα ή ΜΗ αντίδραση του.

Ο κ. Παπανδρέου δεν πήρε θέση και προτίμησε να παίξει πάλι το χαρτί “κουβαλάμε όλα τα βάρη του κόσμου στις πλάτες μας χωρίς να φταίμε για όλα εμείς”.

Τι μένει; Μένει η σημερινή συνάντηση με τον κ. Σαμαρά – αλλά και εδώ πάλι προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι όχι μόνο δεν κλείστηκαν ραντεβού με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς αλλά και το ότι δεν είναι γνωστό αν ο πρωθυπουργός έχει την διάθεση να τους δει ή έστω να τους μιλήσει τηλεφωνικά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε τεντωμένο σχοινί ενόψει “κουρέματος” – Στα τυφλά συνάντηση με Σαμαρά με το ένα μάτι στους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Τι θα ζητήσει ο πρωθυπουργός από τον Αντώνη Σαμαρά

Ο πρωθυπουργός βλέπει εκδότες και ιδιοκτήτες ΜΜΕ

Επιμένει στο “όχι” για τις κλαδικές συμβάσεις η Κατσέλη

Βόμβα από Χρύσα Αράπογλου: ”Ας γίνουν εκλογές να τελειώνουμε”!

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Θ. Ρομπόπουλος – Στη θέση του η Β.Τεκτονίδου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε