Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Κατηγορούν τον Τσίπρα για νέο “λεφτά υπάρχουν” – Προειδοποιούν οι Γερμανοί

Κατηγορούν τον Τσίπρα για νέο “λεφτά υπάρχουν” – Προειδοποιούν οι Γερμανοί

– Αναλυτές στη Γερμανία σχολιάζουν πως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ “πετάει” την Ελλάδα από το ευρώ
– Σκληρά λόγια από τα υπόλοιπα κόμματα για την έλλειψη κοστολόγησης των συγκεκριμένων μέτρων
– Στο επίκεντρο της κριτικής και το πρόγραμμα του Τσίπρα να βγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ
– ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ πουι ανακοινώθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε χιονοστιβάδα αντιδράσεων τόσο των εγχώριων πολιτικών δυνάμεων όσο και στο εξωτερικό, με πολιτικούς αναλυτές κυρίως στη Γερμανία να σημειώνουν πως ένα τέτοιο πρόγραμμα ουσιαστικά “πετάει” την Ελλάδα μία και καλή από το ευρώ”.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΤΑΝΙΕΛ ΚΟΝ ΜΠΕΝΤΙΤ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΙΘΙΟ ΚΑΙ ΤΡΕΛΟ

Από τις βασικές κριτικές που δέχεται το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα είναι αυτής της κοστολόγησης όλων αυτών των μέτρων. Άλλωστε όπως δήλωσε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κα Δούρου στην εκπομπή ΣΚΑΙ στις 19:00 με τον Νίκο Ευαγγελάτο δεν υπάρχει σαφής κοστολόγηση του προγράμματος, καθώς η οικονομική συγκυρία είναι ιδιαίτερα ρευστή.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Αυτό ακριβώς βρίσκεται στην κορυφή της αντιπαράθεσης με τη Νέα Δημοκρατία δια στόματος του εκπροσώπου της, Γιάννη Μιχελάκη να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική απάτη που ξεπερνά την περιβόητη φράση του Γιώργου Παπανδρέου “λεφτά υπάρχουν”.

Ο κ. Μιχελάκης δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα για να “οδηγήσει τη χώρα έξω από την Ευρώπη και το ευρώ, να οδηγήσει τη χώρα σε εθνικές περιπέτειες, για το πώς θα καταρρεύσουν ή θα φύγουν από τη χώρα και οι τελευταίες επιχειρήσεις, πώς θα χαθεί κάθε ελπίδα των ανέργων για δουλειά, πώς θα φορολογηθούν ακόμη πιο βαριά η μεσαία τάξη, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, πώς θα αποδυναμωθεί ακόμη πιο πολύ η Ελληνική Ναυτιλίας, πώς θα πάρει ακόμη πιο εφιαλτικές διαστάσεις η εγκληματικότητα και η λαθρομετανάστευση, πώς θα γιγαντωθεί το σπάταλο κράτος”.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός κατά του κ. Τσίπρα αποκαλώντας αλαζονικό και μικρομέγαλο το δίλημμα Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ. “Όραμα του κ. Τσίπρα είναι η οικειοθελής αποχώρηση της Ελλάδας από το μέλλον και η οικειοθελής προσχώρησή της στο πιο κακό παρελθόν”, είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δια στόματος κ. Μαρκόπουλου κατηγόρησαν τον κ. Τσίπρα κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για το πρόγραμμα που ανακοίνωσε επικεντρώνοντας την κριτική του στο θέμα των λαθρομεταναστών λέγοντας πως απολαμβάνουν την στοργή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Π. ΚΑΜΜΕΝΟΥ

“Άνθρακες ο θησαυρός”, ήταν το σχόλιο της γενικής γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Σε δηλώσεις της, η κ. Παπαρήγα ανέφερε ότι πρόκειται για “πρόγραμμα πολύ κατώτερο από τα μεγάλα συνθήματα και τις ριζοσπαστικές φράσεις” των εκλογών της 6ης Μαΐου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ

Για πρόταση που οδηγεί την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης, κάνει λόγο η Δημοκρατική Αριστερά, σχολιάζοντας τις προγραμματικές θέσεις που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας. Όπως αναφέρει η ΔΗΜΑΡ, με το πρόγραμμά του ο κ. Τσίπρας προτείνει πρώτα ρήξη και μετά διαπραγμάτευση, ενώ η θέση του κόμματος του κ. Κουβέλη είναι αντίθετη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ

Το πρόγραμμα πάντως του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της εκλογικής αντιπαράθεσης και ήδη ακόμα και στα τηλεοπτικά πάνελ άρχισαν οι τοποθετήσεις. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του δημοσιογράφου και στελέχους της ΔΗΜΑΡ, Σταμάτη Μαλέλη στον Νίκο Ευαγγελάτο και στην εκπομπή ΣΚΑΙ στις 19:00.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Σ. ΜΑΛΕΛΗ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όσα δεν έδειξαν οι κάμερες από τις εξαγγελίες Τσίπρα – φωτο

Όλο το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – Ακύρωση Μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων – Εθνικοποίηση τραπεζών – Δήμευση περιουσιών φοροφυγάδων

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε