Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Κατρούγκαλος: Τα νομοσχέδια περνούν και χωρίς την στήριξη των ΑΝΕΛ

Φωτογραφία: ΑΠΕ

«Ανοησίες» χαρακτηρίζει ο αναπληρωτής Γιώργος Κατρούγκαλος την άποψη ότι θα υπάρξει απώλεια δεδηλωμένης, αν δεν υπερψηφιστεί ένα νομοσχέδιο που δε θα στηρίξουν οι ΑΝΕΛ.

Ο υπουργός Εξωτερικών επικαλούμενος την ιδιότητά του ως συνταγματολόγος, εξήγησε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ειδήσεις», ότι «η δεδηλωμένη χάνεται μόνο με τον τρόπο που ορίζει το άρθρο 84 του Συντάγματος, αν χαθεί, δηλαδή, ψήφος εμπιστοσύνης ή υπερψηφιστεί ψήφος δυσπιστίας. Όλα τα άλλα συνιστούν προπαγανδιστικές κινήσεις απόγνωσης όσων είχαν επενδύσει στο σενάριο της αριστερής παρένθεσης».

Για την τρίτη αξιολόγηση, δηλώνει ότι πρέπει να κλείσει άμεσα, ενώ για τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν σημειώνει ότι «ο γνωστός σημαιοφόρος του νεοφιλελευθερισμού έχει ήδη προειδοποιηθεί από επίσημα χείλη εκτός Ελλάδας να μην θέσει νέες απαιτήσεις πέραν των συμφωνηθέντων».

Σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ τονίζει ότι «θα πρέπει να αποφασίσει το ίδιο και γρήγορα εάν επιθυμεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, αποδεχόμενο βεβαίως ότι εδώ είναι Ευρώπη και υφίστανται κανόνες που πρέπει να σέβεται».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις